Simo: "Raul was constant met extra training bezig"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Simo: "Raul was constant met extra training bezig"
Foto: © SC

De Spaanse enclave in Brugge wordt alsmaar groter. Eén van de volgelingen van Juan Carlos Garrido is Jorge Simo. Wat is het geheim van de fysiektrainer?

Jorge Simo is de man die de Brugse troepen fysiek moet klaarstomen op het nieuwe seizoen. De Spanjaard kan alvast aardige adelbrieven voorleggen. Zo speelde en trainde hij een tijdje bij Real Madrid. Maar wie is die man precies?

"Het is een eer om me een ex-speler van Real te noemen, maar eigenlijk is dat niet helemaal correct", lacht Simo in La Dernière Heure. "Op mijn achttiende verkaste ik richting Madrid en ik speelde er drie seizoenen in het B-elftal. Later besefte ik dat mijn niveau te kort schoot voor de absolute top en herschoolde ik me als fysiektrainer."

Nederlandse school in Spanje

De inwoner van Levante ging er als fysical coach aan de slag bij de jeugdteams van Valencia. Bij de withemden ontmoette hij Guus Hiddink. "Die man betekende alles voor mijn carrière", verrast de 55-jarige Spanjaard. "In die tijd waren de trainingen vooral gebaseerd op loopwerk. Maar Hiddink introduceerde de bal op de oefensessies. Het is nutteloos om doelloos te spurten. Achteraf is gebleken dat de Nederlanders gelijk hadden."

Zijn mooiste ervaring categoriseert Simo nog steeds in de dug-out van Los Blancos. "Het is ongelooflijk hoe hard die wereldsterren werkten. Raul was op dat moment amper 21, maar hij was constant met extra training bezig. Ook Roberto Carlos was een fenomeen op zich. Je kan je niet voorstellen welke afstand die man op een wedstrijd liep. Maar die tijd is voorbij. Nu ligt de focus op Club Brugge." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties