Fourlanos onder de indruk van Club Brugge

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 79 reacties
Fourlanos onder de indruk van Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Spyros Fourlanos, de Griekse nieuwkomer van Club Brugge sloot na het WK -20 in Turkije aan bij de groep. De verdediger is erg goed op de hoogte, zo blijkt uit een interview op de website van Club Brugge.

Fourlanos was alvast gecharmeerd door de interesse van Club. “Ik was in de meest aangename zin verrast. Deze club heeft veel aanzien in Europa. Het is één van de twee beste clubs in jullie land. Daar kan je onmogelijk onverschillig voor blijven. Ik had al voor de jaarwisseling beslist dat er van een contractverlenging bij Panathinaikos niets in huis zou komen."

De Griek ziet Club Brugge als de ideale tussenstap in zijn carrière en strooit met voorbeelden. "Club Brugge zal de uitgelezen springplank worden. De voorbeelden zijn talrijk van spelers die het hier destijds gemaakt hebben en nadien een schitterende loopbaan konden uitbouwen. Trouwens, er is met topschutter Carlos Bacca net zo eentje vertrokken. Dat zegt alles over hoe goed het bij Club allemaal in elkaar steekt. Ook het feit dat Jean-Pierre Papin(foto) in één seizoen tijd hier zijn lucratieve loopbaan begon, staat in mijn geheugen gegrift.”

Fourlanos kent zijn Pappenheimers, dat is duidelijk. "De historiek van grote clubs interesseren me al van kindsbeen af. Zo is het me onder meer allerminst onbekend dat mijn nieuwe club meer dan veertig jaar geleden in twee jaar tijd evenveel keer tegenover Liverpool stond in een Europese finale."

"Profvoetballer zijn is meer dan alleen maar tegen een bal trappen. Ik vind het niet meer dan normaal dat je goed geïnformeerd bent over het reilen en zeilen van de voetballerij in het algemeen en je nieuwe werkgever in het bijzonder.”

Fourlanos is ook onder de indruk van Timmy Simons en Eidur Gudjohnsen. "Ik vind het een grote eer straks aan de zijde van deze spelers te mogen trainen en wedstrijden te spelen. Eidur en Timmy zijn op alle gebied top. Van dergelijke loopbaan kan ik alleen maar dromen. Ik zal er gegarandeerd heel veel van opsteken. Met zo’n klasbakken aan mijn zijde heb ik bij manier van spreken al een voetje voor. Ik kijk er geweldig naar uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties