Analyse De Sutter krijgt bij Club het absolute vertrouwen

De Sutter krijgt bij Club het absolute vertrouwen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tom De Sutter heeft de knoop doorgehakt en trekt van Anderlecht naar aartsrivaal Club Brugge. Paars-wit kon de aanhoudende druk van de Bruggelingen niet weerstaan. Een druk waaruit bleek dat De Sutter echt de eerste keuze was voor de West-Vlamingen en vooral dat trok de aanvaller over de streep.

De Sutter is er 28 en wil nu wel eens de onbetwiste nummer 1 zijn. Bij Club Brugge zou en zal hij dat worden, bij Anderlecht is de kans groot dat hij weer tot een invallersrol zal veroordeeld worden eens er een spits met faam en allure gehaald wordt. Club heeft immers duidelijk aangegeven dat De Sutter de nieuwe aanvalsleider zal worden na het vertrek van Carlos Bacca terwijl bij Anderlecht John van den Brom zit te roepen om aanvallende versterking.

De Sutter kende een heel mooi vorig seizoen, maar stond toch steeds in de schaduw van Dieumerci Mbokani. De minzame aanvaller was te veel gentleman om er iets over te zeggen, maar dat de Congolees telkens onmiddellijk de voorkeur kreeg als hij terugkwam uit blessure, schorsing of de Afrika Cup, deed toch pijn. Want De Sutter speelde - buiten zijn eerste half jaar bij de Brusselaars - zijn beste seizoen voor paars-wit.

De Sutter wil bewijzen dat hij een aanval kan dragen

Dit seizoen had hij misschien wel eerste spits kunnen worden, maar het vertrouwen in dat scenario was uit ervaring klein geworden. Als dan een andere Belgische topclub met een nog beter contract komt zwaaien en je kan in je achtertuin gaan voetballen (De Sutter woont op een boogscheut van Jan Breydel) is het toch moeilijk om 'nee' te zeggen.

Het is echter vooral een erekwestie. De Sutter wil bewijzen dat hij de aanval van een topteam kan dragen. Na zijn periode bij Cercle kreeg hij bij Anderlecht op bepaalde momenten immers bakken kritiek over zich heen omdat hij zogezegd te licht woog voor die taak. En natuurlijk was ook het seizoen onder Ariël Jacobs zeker niet uit zijn geheugen gewist.

Bij Club krijgt De Sutter nu de kans om in een vertrouwde leefomgeving en met het vertrouwen van bestuur en coach een nieuwe wending aan zijn loopbaan te geven. Eén waarbij hij alle vertrouwen geniet en waarbij er op hem gerekend wordt voor doelpunten en een leidersrol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties