Duitsland heer en meester

Duitsland heeft uitgepakt met een overtuigende prestatie op het EK voor vrouwen. IJsland ging met 3-0 voor de bijl.

In Väkjö greep Duitsland de IJslandse vrouwen meteen naar de keel. Verder dan enkele aardigheidjes van Magnusdottir kwam het land uit het hoge Noorden niet. Aan de overkant was het meteen alle hens aan dek, al duurde het nog tot halfweg de eerste helft alvorens de score werd geopend.

Marozsan bediende toen Lotzen, die Gisladottir mooi in de wind zette met een kapbeweging en met links binnenschoof. Meteen ook de ruststand, al hadden de Duitse vrouwen nog enkele grote kansen om de score al voor de koffie te laten oplopen.

Da Mbabi legt wedstrijd in een plooi

In de tweede helft was het dan wel vrij snel raak: Maier schoot op doel na een foutje in de verdediging bij IJsland en via de doelman kwam de bal in de voeten van da Mbabi. Zij schoot de bal via de lat binnen. En voor da Mbabi was het nog niet voldoende, want tien minuten voor tijd maakte ze met het hoofd nog haar tweede van de avond.

Tijdens de toegevoegde tijd stormden nog enkele supporters het veld op, maar de 3-0 bleef op het scorebord staan. Duitsland heeft zo aan een punt tegen Noorwegen genoeg om groepswinnaar te worden. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld.