Oranje gaat onderuit tegen Noorwegen

Oranje gaat onderuit tegen Noorwegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oranje heeft een slechte zaak gedaan op het EK voor vrouwen. Het verloor met het kleinste verschil van Noorwegen en moet op de laatste speeldag vol aan de bak tegen IJsland.

In de eerste helft lag Nederland onder bij Noorwegen, dat er een aantal keer goed tussenkwam en zorgde voor een aantal kansen. Spitse moest op de doellijn ingrijpen, maar uiteindelijk gingen beide ploegen rusten zonder te hebben gescoord.

Na de pauze zetten de Noorse dames meteen druk. Hegeberg ging neer in de zestien, maar kreeg geen strafschop. Ook de andere jonge aanvalster Hansen waagde meermaals haar kans. Na tien minuten in de tweede helft was het dan toch prijs via Gulbrandsen.

Gulbrandsen acht haar moment gekomen

Nederland kreeg de bal niet goed weg en een bleke van den Heiligenberg leverde de bal in bij Gulbrandsen, die vanop rechts staalhard binnenschoot. Leuk voor de ervaren Noorse, die al eens op voetbalpensioen was gegaan maar was teruggekeerd naar het Noorse nationale elftal om de EK-kwalificatie af te dwingen. Dat uigerekend zij nu weer scoort is heel mooi.

Noorwegen mag tegen Duitsland vermoedelijk uitmaken wie groepswinnaar wordt, terwijl Nederland moet winnen tegen IJsland om nog een kans te maken op de volgende ronde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties