Interview "Antwerp zou eerste klasse zeker verdienen"

"Antwerp zou eerste klasse zeker verdienen"
Foto: © SC

Emrullah Güvenç ruilde deze zomer Helmond Sport voor Antwerp. De aanvallend ingestelde speler mag zijn bijnaam Emmo stilaan inruilen voor een nieuwe: Superturk. Güvenç laat het zich allemaal welgevallen. Voetbalkrant.com sprak met de Antwerpspeler.

Door Dirk Pieters
 
Het gaat goed met Emrullah Güvenç, dat mag duidelijk zijn. "Mijn eerste weken op de Bosuil verlopen schitterend. Ik heb me hier snel kunnen aanpassen en voel me momenteel al echt thuis in deze schitterende en warme club", aldus de speler in een interview voor Voetbalkrant.com.
 
Je bent al meteen een van de absolute smaakmakers. Iedereen heeft het over de Superturk. Dat moet een goed gevoel geven? 
 
"Natuurlijk is dat altijd aangenaam. Die bijnaam heb ik al enige tijd en natuurlijk doet het deugd om de supporters te laten genieten, al blijft het vooral een teamprestatie. Niet de speler, maar de ploeg telt. En er zijn hier nog veel goede jongens."
 
Bedoel je daarmee onder anderen John Bostock?
 
"John is een fantastische voetballer en het klikte ook meteen. Tegen OHL heeft iedereen laten zien dat hij kan voetballen, maar we hebben vooral laten zien dat we willen samenwerken en ervoor willen vechten."
 
Wat is het verschil tussen Antwerp en je ex-club Helmond Sport?
 
"Qua supportersbeleving is er een groot verschil. Wat ik hier zie, heb ik nog nooit meegemaakt. Zo'n toeschouwersaantallen voor een vriendschappelijke wedstrijd. Ongezien! De supporters zijn ook enorm fanatiek."
 
"Willen aanvallend voetbal brengen"
 
"Op gebied van voetbal zijn er eigenlijk weinig verschillen. In Nederland wil men natuurlijk wel aanvallender spelen, maar we willen bij Antwerp onder Hasselbaink ook aanvallend voetbal brengen."
 
De naam van de trainer is gevallen. Hoe verloopt de samenwerking met Jimmy Floyd Hasselbaink?
 
"Het is een hele grote naam in het voetbal. Iedereen kent hem. Ik kan als aanvallende speler nog enorm veel leren van hem."
 
En wat denk je van de investeerder? Is Antwerp volgens jou onder Saif Rubie aan de opmars begonnen?
 
"Ik hoop alvast van wel. Hopelijk kan hij met de andere bestuursleden en de spelers ons terug naar eerste klasse brengen. Deze club zou dat zeker verdienen." 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties