Interview De Sutter: "Nu zal ik dertig doelpunten moeten maken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 93 reacties
De Sutter: "Nu zal ik dertig doelpunten moeten maken"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Tom De Sutter werd eerder vanmiddag in het Jan Breydelstadion voorgesteld als aanwinst van Club Brugge. "Ik ben blij terug thuis te zijn", aldus de aanvaller.

Cédric De Volder in Brugge

Een zichtbaar ontspannen Tom De Sutter stapte het Jan Breydelstadion binnen aan de zijde van Arnar Gretarsson. "Ik ben blij terug thuis te zijn", liet de aanvaller zich meteen ontvallen. "Al moet ik zeggen dat er hier toch al heel wat veranderd is sinds ik hier in 2005 ben vertrokken."

Na enkele weken - of eigenlijk zelfs maanden - onderhandelen kon Club de aanvaller eindelijk losweken bij RSC Anderlecht. "Zelf heb ik nooit echt getwijfeld. Ik startte de voorbereiding dan wel in Brussel, maar eigenlijk zat ik met mijn hoofd al in Brugge. Of er ook andere aanbiedingen waren? Ja, maar die clubs waren niet meteen concreet."

"Ik startte de voorbereiding dan wel in Brussel, maar eigenlijk zat ik met mijn hoofd al in Brugge. Bovendien is Club de beste optie om me in de kijker van de nationale ploeg te spelen"

"Bovendien is Club de beste optie om me in de kijker van de nationale ploeg te spelen", verrast de 14-voudig Rode Duivel. "Ik kan toch nergens beter zitten dan bij een Belgische topclub. Of ik druk ervaar als opvolger van Carlos Bacca? Nu zal ik dertig doelpunten moeten scoren." (lacht)

Club Brugge bouwt ondertussen in de stilte aan een een stabiele kern. Vooral Timmy Simons en Tom De Sutter kunnen in die context als sleutelpionnen worden gezien. "Ik voel alvast het vertrouwen van iedereen binnen Club", gaat de 28-jarige Oost-Vlaming verder. "Ik schat deze club heel hoog in. Vorig seizoen was blauw-zwart al een sterke ploeg, maar het was allemaal niet constant genoeg."

De grote vraag blijft natuurlijk de effectieve slagkracht van blauw-zwart. Pakt Club eindelijk nog eens een prijs? "Met mij erbij kan dat niet anders", besluit een dollende De Sutter. "Als je me vraagt of Club het kampioenschap wint, zeg ik volmondig ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties