"Junior blijft welkom bij Essevee"

"Junior blijft welkom bij Essevee"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Er verscheen de laatste week veel nieuws omtrent Junior Malanda. Zulte Waregem wil nu met een persbericht klaarheid scheppen in de zaak.

De club geeft aan verrast te zijn door het nieuws dat Junior Malanda zijn contract bij de club wenste te verbreken en dat het pijnlijk was via de pers te moeten vernemen dat de verdedigende middenvelder trainde bij Roeselare.

Essevee geeft duidelijk aan dat het zich juridisch zal verdedigen als het nodig blijkt, maar hoopt nog steeds eruit te kunnen komen op een vriendelijker manier. Volgens de club is Junior Malanda nog steeds welkom en als opleidingsclub is het de fusieploeg altijd er om te doen geweest om Junior in de toekomst naar een hoger aangeschreven competitie te kunnen laten gaan. 

Lees hieronder het hele persbericht:

Op 2 juli 2013 meldde SV Zulte Waregem via zijn website dat Junior Malanda niet was komen opdagen op training. Junior stuurde ook een aangetekend schrijven waarin hij  eenzijdig en zonder enige vorm van verklaring aangaf dat hij zijn contract wenste te beëindigen. De club uitte zijn verrassing, want de verstandhouding met de speler was steeds uitstekend geweest.

Sindsdien heeft het clubbestuur getracht contact te nemen met de speler en zijn entourage, om meer duidelijkheid te krijgen over de beweegredenen. Wij kregen immers nooit enige toelichting over het hoe en waarom van Juniors beslissing. Het was dan ook erg pijnlijk om via de pers te moeten vernemen dat Junior Malanda intussen trainingen afwerkte bij tweedeklasser Roeselare, met wie hij op 14 juli 2013 zelfs een oefenwedstrijd speelde.

Het is surrealistisch dat een speler als Junior, die vanuit het niets werd opgevist door Zulte Waregem en hier alle mogelijke kansen kreeg om zich te ontwikkelen, op dergelijke manier de club wenst te verlaten. De enige zinnige verklaring die Zulte Waregem hiervoor kan bedenken is dat er een schandalig spelletje wordt gespeeld door “adviseurs” van Junior die via deze constructie een situatie proberen te bewerkstelligen waarbij de speler zogenaamd “transfervrij” naar een buitenlandse club vertrekt, uiteraard mits betaling van een exorbitante commissie aan tussenpersonen.

Het bestuur van SV Zulte Waregem benadrukt dat onze club steeds haar medewerking heeft verleend aan de ambitie van Junior Malanda om in de toekomst te kunnen doorbreken bij een grotere club, in een competitie van een hoger niveau. Het is de missie en de clubcultuur van Zulte Waregem als opleidingsclub om spelers op te leiden en hun carrière te lanceren om ze daarna toe te laten door te groeien naar een hoger niveau.

De hebzucht en het platte opportunisme van bepaalde personen hebben er echter toe aangezet om deze drastische stap te ondernemen en dus één van de grootste beloften uit de Belgische competitie zijn eigen carrière in het gedrang te brengen door bij een bescheiden tweedeklasser te gaan trainen en oefenwedstrijden te spelen.

Zulte Waregem hoopt in een constructieve sfeer aan een oplossing te kunnen werken. Zulte Waregem blijft immers bereid om redelijkerwijs mee te werken aan een transfer van Junior naar een buitenlandse club of aan Juniors re-integratie in de kern van het eerste elftal van onze club. We benadrukken nogmaals dat Junior welkom blijft bij Essevee.

Gezien de eenzijdige, ongegronde en keiharde juridische stappen die inmiddels ondernomen zijn, is onze club er toe verplicht om haar rechten ook juridisch te vrijwaren. Dit houdt in dat alle medeplichtigen aan deze vorm van rechtsmisbruik aansprakelijk zullen worden gesteld en dat alle mogelijke vormen van disciplinaire en financiële sancties tegen de speler zullen worden geëist en tevens tegen de clubs die meewerken aan deze wantoestand. Zulte Waregem heeft een grondige juridische analyse gemaakt van de situatie en zal haar belangen ten volle verdedigen, al blijven we bij Junior aandringen op een meer redelijke en vriendschappelijke regeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties