"Malanda is een vrije speler"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 61 reacties
"Malanda is een vrije speler"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Hoe zit het nu precies met Junior Malanda? Is de middenvelder nog eigendom van Zulte Waregem of staat hij op eigen benen? En vooral: waar speelt Malanda de komende maanden?

Hoe zit het nu precies in het dossier rond Junior Malanda? De middenvelder verbrak zijn contract via de beruchte 'Wet van '78' en is technisch gezien een vrije speler. Hij is enkel een vergoeding verschuldigd aan Zulte Waregem die overeenstemt met de nog lopende duur van zijn contract.

Toch lijken de bruggen tussen beide partijen nog niet opgeblazen. Essevee heeft dan wel alternatieven op het oog voor de 18-jarige Belgische jeugdinternational (onder andere een huur van Chelsea-speler Charly Musonda Junior is een optie, nvdr.), Malanda blijft de eerste keuze van Francky Dury.

Schorsing of boete?

Het Laatste Nieuws laat ondertussen weten Luc Misson Malanda bijstaat met juridisch advies. De advocaat veroorzaakte in 1995 nog het beruchte Bosman-arrest. Zelf wil hij echter niet bevestigen dat hij de raadsman is van de middenvelder. "Maar Malanda is wel degelijk een vrije speler. Zulte Waregem betwist dat feit? De speler is de club enkel een vergoeding verschuldigd voor de nog lopende duur van zijn contract."

Goede reclame is het nochtans niet voor Malanda. Volgens de reglementen riskeert hij zelfs een schorsing door wereldvoetbalbond FIFA. "Daar ligt niemand wakker van. De FIFA gaf al jaren geen schorsing meer in gelijkaardige gevallen. De kans bestaat wel dat er een boete wordt opgelegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties