Datum: 03/08/2013 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef
Camus leidt Genk naar stevige zege
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Camus leidt Genk naar stevige zege
Foto: © SC

Racing Genk zet het nieuwe seizoen overtuigend in. Na de 3-0 tegen Oostende ging nu OH Leuven met 1-4 voor de bijl tegen de bekerwinnaar. Met een perfecte 6 op 6 en 7 gescoorde doelpunten zet Genk zijn titelambities kracht bij.

Robby Morren in Leuven

Ronny Van Geneugden en zijn collega Mario Been behielden beiden het vertrouwen in de elf die vorige week aan de partij begonnen. Bij Genk moest Camus dus opnieuw vrede nemen met een plaats op de bank. Aan de overzijde mocht Ogunjimi niet beginnen tegen zijn ex-club.

De eerste 45 minuten hadden bijzonder weinig om het lijf. Het was nog dik 25 graden aan Den Dreef en dat leek zijn effect te hebben op het tempo. We zagen twee teams die kozen om te voetballen vanuit een strakke organisatie met bijzonder weinig kansen als gevolg.

Naarmate de partij vorderde trok de thuisploeg nadrukkelijker naar voren. Genk moest terugplooien en de frustraties namen toe in de Limburgse rangen. Tshimanga en Kara liepen tegen geel aan en OHL reigde de hoekschoppen aaneen. Het publiek ging erachter staan maar een doelpunt bleef uit, ook toen Cerigioni amper een half metertje tekort kwam om de bal in doel te leggen.

Goal in geschenkverpakking

In de slotminuut van het eerste bedrijf kreeg het plan van coach Van Geneugden een fikse deuk toen zijn verdediging zwaar blunderde. Robson liet een bal lopen, Bailly was verrast en Vossen reageerde heel snel. De aanvoerder zette zijn voet tegen de bal en verschalkte op die manier de ex-Genkdoelman. Een goal in ware geschenkverpakking. (0-1)

Camus doet het weer

Ondanks de gevleide voorsprong greep Mario Been toch in: hij bracht Fabien Camus in de plaats van Limbombe. Opnieuw bewees Fransman dat hij altijd aan de aftrap hoort te staan. Hij bracht meer diepgang, zorgde voor mooie combinaties, knalde een bal loeihard tegen de paal en, net als vorige week, scoorde hij. Het was een bijzonder mooie schuiver in de rechterbenedenhoek waar Bailly niet bij kon. Zo bracht Camus de stand op 0-3 want enkele minuten eerder had Thomas Buffel al voor de bevrijdende 0-2 gezorgd na een mooie actie van Tshimanga op de linkerflank.

Alles wat tijdens de eerste helft niet lukte, lukte nu wel bij de bekerwinnaar en het is dankzij Bailly dat Camus en Vossen niet voor een vierde Genkse treffer zorgden. In deslotfase liet de Limburgse defensie toch nog ringeloren toen Ngolok een voorzet van Wijns mocht binnenkoppen. (1-4)

Ondanks een povere eerste helft heeft Genk toch een overtuigende zege op zak en start het met een perfecte 6 op 6. OH Leuven voetbalde in de eerste helft aardig mee maar moest in het tweede bedrijf duidelijk zijn meerdere erkennen in de bekerwinnaar. De Leuvenaars blijven achter met 0 op 6.

Opstellingen

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Wijns David A 90' -
Robson Severino da Silva 90' -
Pettersson Tom 90' -
Buysens Ludovic 65' -
Subasic Muhamed 90' -
Messoudi Mohamed   81' -
Geraerts Karel 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Cerigioni Alessandro 74' -
Ibou Sawaneh 90' -
  Bank G Beoordeel
Ogunjimi Marvin 25' -
Azevedo Thomas 16' -
Dehond Joren 9'  
Bastiaens Wout -  
Bandalovski Ivan -  
Van Geneugden Ronny -  
Van Goethem Kenneth -  
Lenaerts Yves -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vossen Jelle 90' 7
Köteles Laszlo 90' 6
Anele Ngongca 90' 7
Tshimanga Derrick A   69' 7
Kara Mbodji Serigne Modou   78' 7
Koulibaly Kalidou 90' 6
Gorius Julien A 90' 7
Hyland Khaleem 90' 6.5
Limbombe Anthony 45' 5
De Ceulaer Benjamin 90' 5
Buffel Thomas ⚽ ⚽ A 90' 7
  Bank G Beoordeel
Camus Fabien 45' 9.5
Hamalainen Brian 21' -
Simaeys Jeroen 12' 6
Been Mario -  
Ojo Kim -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Croux Jordy -  
Denier Pierre -  
Van Hout Kristof -  
Herbeleef OH Leuven - KRC Genk

Vooraf