Dury: "Proberen te winnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Dury: "Proberen te winnen"
Foto: © SC

Zulte Waregem begint morgenavond aan een berg om te beklimmen. De muizenissen van afgelopen week zouden nu achter de rug moeten zijn en dan kan Essevee misschien knallen. "We willen proberen te winnen", aldus coach Dury.

Aernout Van Lindt in Anderlecht

Over de wedstrijd van vorige week kan coach Francky Dury alvast kort zijn: "Het enige positieve aan de match in Eindhoven was het resultaat. Ik heb de wedstrijd grondig geanalyseerd en heb enkele dingen opgemerkt. Zo kwamen 80% van de kansen van PSV na een balverlies van ons."

"Ze hebben goed omgeschakeld natuurlijk, maar wij stonden vooral niet goed. Hoe langer je de bal kunt houden in je team, hoe beter je gepositioneerd staat. We hebben ook te weinig druk op de bal gezet bij de doelpunten. Wij waren niet top, maar het is ook een compliment richting tegenstander. Dit was een les in ervaring. We zijn niet aan de bak gekomen om te voetballen. PSV zette enorm veel druk en het tempo in uitvoering was goed."

"We blijven kans maken"

"Ik was en ben op zoek naar een evenwicht op het middenveld. We hebben het verlies van Delaplace (en Malanda eventjes) proberen op te vangen, maar we hebben de beste oplossing nog niet gevonden. We zijn onze grote sterkte - het aanjagen - een beetje kwijt. In de Belgische competitie kan je daar nog wat mee wegkomen, tegen PSV niet." Een van de oplossingen op het middenveld was Skúlason, maar hij werd dit weekend aan de kant geschoven voor Malanda en was na de wedstrijd ontgoocheld: "Skúlason is een topprof. Hij was wat ongelukkig, maar hij heeft zaterdag op een positieve manier gereageerd door te scoren. Dat is super", wou Dury daarover kwijt.

En toch is de strijd nog niet gestreden, weet ook Dury: "We blijven kans maken, doordat het maar 2-0 was in de heenwedstrijd. Als we snel een doelpunt kunnen maken, mogen we geloven in onze kansen. Als PSV vroeg scoort stijgen hun kansen nog meer, dus laat ons daar niet te veel op vooruitblikken."

"Laat ons in de eerste plaats proberen te winnen. Dan kunnen we - als we eruit zouden gaan - alvast met opgeheven hoofd de Champions League verlaten. Winnen van PSV is een reële doelstelling."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties