Ryan: "Ik hou wel van penaltyfases"

Ryan: "Ik hou wel van penaltyfases"
Foto: © SC

Iedereen verwachtte dat Vladan Kujovic dit seizoen toch nog even het doel van Club Brugge zou verdedigen na zijn sterk vorig seizoen. Dat was echter buiten Mathew Ryan gerekend. De 'Aussie' maakte ook zaterdag weer indruk op het veld van KV Mechelen.

Toegegeven, tegen Slask Wroclaw ging hij in de fout, maar in de competitie is Ryan tot nu toe amper op een foutje te betrappen. Het 21-jarige sluitstuk van blauw-zwart had zaterdag een groot aandeel in de winst van Club op het veld van Malinwa. Met een redding op een buffelstoot van Biset en op twee pogingen van Cordaro hield hij lang stand. En ook de penalty van Seth De Witte had hij bijna uit zijn kooi gehouden.

En toch was hij over die fase niet helemaal tevreden. "Ik had misschien wel veel sneller naar de hoek moeten gaan. Bij een penalty kan je je als keeper onderscheiden en daar hou ik wel van", zei hij met enorm zelfvertrouwen

Ryan was ondanks alles best tevreden. "Niet alleen ik moet geprezen worden, al de jongens deden het fantastisch. Het was niet het beste voetbal, maar we toonden wel mentaliteit. Dat ik bescheiden ben? Dat hebben al mijn keeperstrainers me wel ingepeperd", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties