Oumarou, de 'witte merel' voor Waasland-Beveren?

Oumarou, de 'witte merel' voor Waasland-Beveren?
Foto: © SC

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Wie Oumarou Aboubakar zondag zag debuteren tegen Anderlecht weet dat Waasland-Beveren normaal gezien nog veel plezier aan de aanvaller gaat beleven. De Kameroener wordt komend weekend ook al in de basis verwacht.

Het contrast met Demjan - die 45 minuten zat aan te modderen tussen Kouyate en Nuytinck - was enorm. Ineens leken de twee centrale verdedigers van de landskampioen voeten en ook handen te kort te komen om de Kameroener af te stoppen. "Een jongen die we zelf ook gescout hebben en waar Waasland-Beveren nog heel veel plezier gaat aan beleven", zei John van den Brom achteraf.

Oumarou verdiende de voorbije vier seizoenen zijn brood in Servië waar hij eerst voor Rode Ster Belgrado tekende, maar een half jaar later al verkaste naar OFK Beograd. Na een jaartje verhuisde hij naar Vojvodina, waar hij pas echt openbloeide. Drie jaar op rij werd hij door de supporters verkozen tot beste speler en vorig seizoen scoorde hij ook elf keer, waarmee hij clubtopschutter werd en één keer meer scoorde dan Anderlecht-aanwinst Mitrovic.

"Gecharmeerd na het bekijken van de beelden"

Verschillende clubs in België hebben al eens een scout naar Servië gestuurd om Oumarou van dichtbij te gaan bekijken, maar Glen De Boeck wist al genoeg na het bekijken van de videobeelden. "Hij is niet voor niets international. Toen ik de beelden bekeken had, was ik al gecharmeerd", aldus de coach.

Zelf is Oumarou ook razend ambitieus. Bij Vojvodina kon hij Europees voetbal spelen, maar hij koos voor de sportieve uitdaging en wil zich in België verder in de kijker spelen. "Ik hoorde dat het niveau in België hoger ligt en dat was mijn motivatie. Ik vind dit ook een schitterende club en met Glen De Boeck hebben we de juiste trainer denk ik. Ik zag ook al dat de spelers heel veel respect voor hem hebben", aldus de nieuwste aanwinst.

"Balvast, snel en goed in het samenspel"

De 'witte merel' kwam pas vrijdag aan in Beveren, maar werd toch direct opgenomen in de wedstrijdkern. Slecht nieuws voor Dalibor Veselinovic trouwens, want die heeft er nu nog een concurrent bij. We staan trouwens niet alleen in onze hoge verwachtingen voor de nieuwe spits. "Hij won bijna al zijn duels. Daarnaast was hij heel sterk aan de bal, hij duikt de ruimtes in, kan druk zetten op een verdediging en is ook nog eens snel. Iedereen was onmiddellijk onder de indruk", liet Geert De Vlieger weten.

Zijn eerste vijfenveertig minuten waren veelbelovend. Nu wachten op het vervolg... "Wie niet overtuigd is, moet maar naar het stadion komen en kan me daar aan het werk zien", knipoogt de protagonist zelf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties