Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse heeft eerste driepunter beet
Robby Morren

Lierse heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Losada zette halfweg de tweede helft een strafschop om en dat volstond voor drie belangrijke punten in een teleurstellende wedstrijd tegen Waasland-Beveren.

Robby Morren in Lier

Beide teams hadden hun vorige wedstrijd verloren. Lierse ging in de extra tijd onderuit tegen Gent, terwijl Waasland-Beveren een overdreven 0-3 om de oren kreeg tegen Anderlecht. Stanley Menzo bracht Julien Vercauteren opnieuw aan de aftrap ten koste van Farssi. Zijn collega Glen De Boeck wijzigde zijn elftal op twee plaatsen: Demjan en Lebbihi verdwenen en in hun plaatsen kwamen Oumarou en Sterckx.

De eerste helft had bijzonder weinig om het lijf. Na een lange studieronde nam de thuisploeg de wedstrijd in handen. Waasland-Beveren bleef heel goed in de organisatie lopen en hield veel volk achter de bal. Het resultaat was dat er gedurende 44 minuten bijzonder weinig te beleven was op het Lisp op een afstandsschot van Menga na.

Gershon redt de meubelen

In de slotminuut was het dan bijna raak voor Lierse maar de poging van Losada werd net voor de lijn spectaculair gekeerd door Gershon, tot grote vreugde van de bezoekende spionkop achter het doel.

Na de pauze ging ook Waasland-Beveren nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt waardoor er meer ruimte kwam. De partij werd aangenamer om volgen en Oumarou was er dichtbij met een kopbal maar Nathan Goris keepte een goede wedstrijd.

Losada vanop de stip

Halfweg de tweede helft ging Bourabia neer in de zestien na een duw van Belhocine. Ref Smet aarzelde niet en wees naar de stip. Aanvoerder Hernan Losada nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde Coosemans de verkeerde kant op. (1-0). Coach Glen De Boeck reageerde met een dubbele wissel. Trickovski en Sterckx moesten naar de kant voor Veselinovic en Lebbihi. De bezoekers trokken naar voor, op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet.

De geel-zwarte supporters bouwden een feestje nu de eerste driepunter van het seizoen een feit is. Stanley Menzo haalt opgelucht adem en klimt over Waasland-Beveren dat na vijf speeldagen nog geen enkele keer kon winnen.