Datum: 24/01/2014 01:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Gent maakt Genkse crisis compleet
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Gent maakt Genkse crisis compleet
Foto: © SC

AA Gent heeft de Cristal Arena nu helemaal in crisis ondergedompeld. De Buffalo's wonnen zondagmiddag met 1-2 na een onvoorstelbare blunder van Kara en houden zo nog een waterkans op play-off I. Mario Been lijkt het tij niet te kunnen keren.

Robby Morren en Sander De Graeve in Genk

Genk - Gent was een treffen tussen twee coaches onder druk. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat beide selectieheren aan hun elftal sleutelden. Mario Been verwees Hyland naar de bank, Gerkens behield zijn plaats en Gorius keerde terug uit blessure. Tshimanga nam zijn plaats weer in ten nadele van Hamalainen. Rednic wijzigde -noodgedwongen- op vier plaatsen. Neto en Asare waren geschorst, El Ghanassy vertrok en Nahayo werd naar de bank verwezen. Diabaté, Soumahoro, Milicevic en Zukanovic namen hun plaatsen in.

Boodschap van de supporters

De Genkse spionkop ontvouwden voor de wedstrijd een duidelijke boodschap. “Slechte tijden worden goede lessen! If you respect us, we respect you. Vossen, our captain, our leader.” Negentig minuten lang zouden ze stil blijven.

Gent neemt geschenk van Kara aan

De wedstrijd zelf dan. Nog voor de tiende minuut moesten de Limburgers alweer achtervolgen, ditmaal na een ongelooflijke blunder van Kara. Hij speelde de bal in de eigen zestien op kinderlijke wijze te kort terug, Habibou nam het geschenk aan en legde breed op op Kage die de 0-1 op het bord zette. Een ferme tik voor de thuisploeg die even daarvoor al een waarschuwing had gekregen toen Habibou niet ver naast kopte.

Vossen en Soumahoro scoren

Het was liefst 20 minuten wachten op de eerste kans van de blauwhemden. Monrose haalde verschroeiend uit, Sels toverde een geweldige reflex uit zijn mouwen. De tweede kans was wel raak na een snelle aanval over de linkerflank. Cissé schilderde een voorzet op het hoofd van Vossen die zijn eerste goal scoorde sinds 2 november. Zijn naam galmde door de Cristal Arena. Tien minuten later had de aanvoerder een tweede keer kunnen scoren maar Sels redde uitstekend.

Op slag van rust knutselde Gent zijn eerste echt goede aanval in elkaar en dat resulteerde in een mooie goal. Habibou omspeelde zijn tegenstander, Diabaté bracht voor, Soumahoro scoorde een makkelijke goal. (1-2) De Buffalo's op rozen en de Limburgers met de kopjes naar beneden richting kleedkamer.

Genk zette na de pauze onmiddellijk druk naar voor en al na drie minuten had de 2-2 op het scorebord moeten staan. Monrose omspeelde enkele tegenstanders en leverde een puike voorzet op het hoofd van Vossen maar Sels hield zijn ploeg met een miraculeuze redding op voorsprong. Toen de aanvoerder wat later opnieuw een uitgelezen kans kreeg, ging het leer via een Gent-verdediger over.

Naarmate er meer ruimte kwam, volgen de kansen. Soumahoro devieerde een kopbal van Zukanovic van dichtbij over en een knalde van Habibou scheerde voorlangs. Koulibaly kopte nog een corner nipt naast en in de extra tijd scoorde Kara vanuit buitenspel.

Been kan het tij niet keren

Mario Been slaagt er maar niet in de negatieve spiraal om te buigen. Genk leed nu al 6 nederlagen op rij in de competitie en het is enkel dankzij de nederlaag van Kortrijk dat de Limburgers nog op een play-off I-plaats staan met 3 op 27. AA Gent wint voor het eerst dit seizoen tegen een team uit de top zes en behoudt nog een kans op play-off I en kan met een goed gevoel de halve bekerfinale tegen Zulte Waregem aanvatten. 

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' 2
Anele Ngongca   90' 4
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 0
Koulibaly Kalidou 90' 4
Tshimanga Derrick 90' 1
Camus Fabien 75' 5
Gorius Julien 79' 3
Gerkens Pieter 90' 5
Cissé Sekou A   90' 5
Vossen Jelle 90' 5
Joseph-Monrose Steeven 71' 5
  Bank G Beoordeel
Schrijvers Siebe 19' 5
Ayub Timbe Masika 15' 5
Kumordzi Bernard Yao 11' 5
Hamalainen Brian -  
Simaeys Jeroen -  
Hyland Khaleem -  
Van Hout Kristof -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Puljic Ante   90' -
Zukanovic Ervin 90' -
Diabaté Zie A   90' -
Van der Bruggen Hannes   90' -
Milicevic Danijel 90' -
Lepoint Christophe 90' -
Kage Hervé  72' -
Habibou Habib A 79' -
Soumahoro Yaya 90' -
  Bank G Beoordeel
Dejaegere Brecht 18' -
Pedersen Nicklas 11' -
Locigno Sébastien -  
Privat Sloan -  
Nahayo Valery -  
Padt Sergio -  
Gavazaj Enis -  
Herbeleef KRC Genk - KAA Gent

Vooraf