Interview Köteles doet oproep aan supporters: "We hebben jullie nodig"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Köteles doet oproep aan supporters: "We hebben jullie nodig"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk moet straks vol aan de bak om tegen AA Gent de negatieve spiraal om te buigen. Laszlo Köteles doet een oproep aan de supporters die vorige week nog actie voerden op het veld van Zulte Waregem. "Ik begrijp dat zij ontevreden zijn maar we hebben hen echt nodig."

Door Robby Morren

Köteles keerde terug uit blessure en kwam na de winterstop terecht in een team in crisis. "Het is niet zo dat alles verandert doordat één speler terugkeert. Ik hoopte dat we de knop konden omdraaien na de winterstop en het negatieve ombuigen in het positieve maar dat is jammer genoeg niet gelukt."

"Dit is letterlijk een match op leven en dood"

De Hongaar kan het belang van de partij vanmiddag niet genoeg benadrukken. "We staan nu opnieuw voor een lastige opdracht maar thuis moeten we winnen." Hoe belangrijk deze wedstrijd is? "Op een schaal van 100 zou ik zeggen 100. Dit is letterlijk een match op leven en dood. We hebben al te veel punten verloren en het is geen geheim dat onze doelstelling de top drie is. We willen ook volgend seizoen Europees spelen."

"Anderhalve maand geleden zaten we hier te praten over hoe dicht we op Standard naderden en nu moeten we vechten voor een plaats in de top zes. Voor de neutrale voetballiefhebber is dat wat het spelletje net zo interessant maakt. Wij kunnen uit dit dal klimmen, we hebben al een reeks gehad van 17 ongeslagen wedstrijden en we hebben Gent in de heenronde geklopt", vertelt de doelman aan onze redactie.

"Ik hoop dat de supporters niet zo teleurgesteld zijn dat ze ons niet zullen steunen"

De onvrede bij de supporters is bijzonder groot. Vorige week kwamen ze pas na 12 minuten het stadion binnen en ook vandaag plannen ze acties. Köteles belooft dat de spelers alles zullen doen om de drie punten te pakken en roept de fans op om de spelers straks te steunen.

"Ik kan de onvrede van de supporters maar al te goed begrijpen. Ik kan hen garanderen dat we echt alles in het werk zullen stellen om het tij te keren. De supporters leven echt voor hun club en ze zien het clublogo (Köteles wijst naar de borst) als een symbool. Niemand wil zijn liefde zien lijden en ik begrijp hen zeer goed."

"We hebben de afgelopen vier jaar heel veel successen geboekt en dat kunnen we opnieuw bereiken. Ik hoop dat de supporters niet zo erg teleurgesteld zijn dat ze ons niet zullen steunen. We hebben hen echt nodig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties