Rednic: "Geloof nog in Play-off I"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Rednic: "Geloof nog in Play-off I"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Haast iedereen was het er na de nederlaag tegen KV Kortrijk over eens. AA Gent zou dit seizoen niet meer in Play-off I geraken. Toch is coach Rednic het daar, met de moed der wanhoop, niet mee eens.

Sander De Graeve in Gent

"Iedereen praat maar over die beker, maar de competitie is ook nog niet gedaan, hé", aldus Rednic. "Ook al heb je nog maar een kleine kans, je moet er voor gaan tot het einde. De spelers moeten dat ook beseffen en mogen het niet laten hangen, het is nog niet gedaan."

Rednic las immers al dat enkele spelers de hoop op Play-off I opborgen. "Ik zag dat één of twee spelers dat deden, maar ze moeten zichzelf analyseren en hard blijven werken. Nu komen er opnieuw kansen aan, want Asare en Neto zijn geschorst tegen Genk en Rafinha tegen Zulte Waregem. Diabaté start morgen."

"Misschien spelen we wel 4-4-2"

Diabaté is echter nog niet helemaal fit. "Het is afwachten hoelang hij kan spelen. Centraal, op de positie van Neto, kan Dejaegere misschien spelen, ofwel spelen we 4-4-2." Woensdag kan de plaats van Rafinha mogelijk ingenomen worden door jongeling Sébastien Locigno. 

De kern van AA Gent is alvast blessurevrij, op Bernd Thijs na. "Enkel Matz Sels heeft wat last. Hij kreeg een trap op de quadriceps, maar traint normaal mee met de groep. De rest is fit." Het grootste probleem van Gent blijft kansen afwerken. De spitsen, zoals Pedersen zitten zonder vertrouwen. "Op training gaat er bij Nicklas nochtans alles in. Hij miste donderdag geen enkele bal."

"Spelers kiezen te vaak de moeilijke oplossing"

"Zaterdag kregen we niet voldoende kansen, en het waren ook de spitsen niet die de kansen kregen. Ofwel kwamen de ballen slecht, ofwel kwamen ze niet. Yassine is nu weg, dus krijgt Soumahoro zijn kans. Onze spelers kiezen te vaak de moeilijke oplossing."

Rednic heeft het over het gebrek aan assists. De spelers gaan te vaak voor eigen succes. "Ze moeten verstaan dat ze meer gebaat zijn met een overwinning van het team dan zichzelf in de kijker te spelen. Nu hebben we wel Milicevic, een speler als hem hebben we gemist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties