Interview Van Der Bruggen: "Verrast door transfer Yassine"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Van Der Bruggen: "Verrast door transfer Yassine"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Gentse kleedkamer ging er de laatste weken een pak anders uitzien. Nieuwkomers als Diabaté, Sels en Milicevic kwamen erbij en een kleurrijk figuur als El Ghanassy trok de deur achter zich dicht. Voetbalkrant.com had een gesprek met Hannes Van Der Bruggen, intussen een 'ancien'.

Sander De Graeve in Gent

"De nieuwkomers hebben zich goed aangepast, dus ik denk niet dat het een probleem wordt voor de groep", aldus Van Der Bruggen. Vooral het vertrek van Yassine El Ghanassy op. "Yassine is altijd aanwezig in een kleedkamer, dat is zijn persoonlijkheid."

"Het is goed voor hem dat hij naar Al Ain kon. Ik denk dat hij daar wel gelukkig zal zijn", aldus de jonge middenvelder die het verlies van de vleugelspeler niet onderschat. "Hij was toch topschutter bij ons dit seizoen. In dat opzicht zullen we hem missen."

Een vertrek van El Ghanassy hing al een tijdje in de lucht, maar in tegenstelling tot de vorige transfersoaps van de winger was het deze keer niet aan hem te zien. "Toen de voorzitter zei dat hij bij een goed bod weg mocht, hielden we er rekening mee. Toch was ik verrast, deze keer heeft hij er helemaal niets van laten merken. Ik wist het pas toen hij niet opdaagde."

AA Gent verliest zo een vleugelspits, maar Van Der Bruggen denkt niet dat dat een probleem zal opleveren. "Brecht kan daar ook spelen, volgens mij hebben we daar voldoende kwaliteit." Gent zal die kwaliteit nodig hebben. Na de clash tegen Genk wacht immers Zulte Waregem in de beker.

"Thorgan kan het verschil maken, maar die andere spelers van Zulte Waregem hebben ook kwaliteiten"

Bij dat Zulte Waregem loopt nog steeds ene Thorgan Hazard rond. "Thorgan is een heel goeie speler, ik ken hem al lang. Of ik het jammer vindt dat hij er nog is? Hij kan het verschil maken op z'n eentje, maar er staat natuurlijk nog een ploeg achter ook. Ik denk dat de andere spelers van Zulte Waregem ook kwaliteiten hebben, ze staan niet voor niets tweede."

Bij dat Zulte Waregem lopen ook nog wat ex-ploegmaats van Van Der Bruggen. Ploegmaats die het net als andere ex-spelers van Gent beter doen dan in hun tijd bij de Buffalo's. "Het is een raar gegeven, ik weet ook niet wat er precies scheelt. Zij zullen alvast heel gemotiveerd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties