Been blijft geloven in top drie: "Tegen Gent moéten we winnen"

Robby Morren
Robby Morren
| 32 reacties
Been blijft geloven in top drie: "Tegen Gent moéten we winnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Zondag moéten we winnen." Met die woorden zet Mario Been het belang van de partij tegen AA Gent nog eens in de verf. De coach kan geen beroep doen op Mboyo, Buffel en De Ceulaer. Hij hoopt dat zondag de supporters zich opnieuw vol achter de ploeg zetten.

Robby Morren in Genk

"Mboyo zal niet spelen en wellicht lopen Thomas Buffel en Benji De Ceulaer er zondag ook niet bij. Zij hebben eigenlijk nog te weinig ritme. Zij hebben wel de ganse week getraind en dat loopt heel goed. Voor de rest is iedereen beschikbaar", legt Been uit.

Nu Mboyo niet zal spelen, moet de Nederlander zijn aanvallende troepen herschikken. Mogelijk brengt hij Monrose als aanvaller. "Dat zou een goede optie kunnen zijn, hij laat op dit moment zien dat hij aan de beterhand is en nagenoeg 100% fit is."

"We hebben hard getraind en veel gesproken"

Na de nederlaag tegen Zulte Waregem, bevestigde het bestuur opnieuw het vertrouwen in Mario Been. De spelers gaven te kennen nog volledig achter de coach te staan. Zij moeten zondag de drie punten in Genk houden.

"De jongens trainen goed en zijn enorm fris maar je moet het in de match omzetten in een overwinning. We hebben veel en hard getraind en ook veel gesproken, dat is logisch. We moeten met z'n allen uit deze moeilijke situatie komen en dat kan maar op één manier: door te winnen. Als we een wedstrijd kunnen winnen, zou dat toch weer een ander gevoel geven."

"Ik denk dat onze veldbezetting uitstekend is"

"Als je zoveel wedstrijden verliest, ga je nadenken en piekeren. Dat is ook logisch. Ik ga niet panikeren op basis van de veldbezetting. Ik denk dat onze veldbezetting uitstekend is. Soms moet je keuzes maken op basis van wat je op training ziet of op basis van blessures."

"Ik kan begrijpen dat de supporters ontevreden zijn over de laatste maand en dat mogen ze uiten. Ik hoop alleen dat ze zondag achter de ploeg gaan staan want dat hebben de spelers nodig."

"Bij de start van de play-offs wordt alles gehalveerd en ziet het er voor sommige ploegen weer veel leuker uit"

Genk moet de top van het klassement volledig lossen na twee desastrueze maanden. Toch herhaalden het bestuur en de coach ook deze week de ambitie om in de top drie te eindigen.

"Na de reguliere competitie wordt alles weer gehalveerd en dan ziet het er meestal weer een stuk leuker uit voor sommige ploegen. Dan gaat het beginnen en dan heb je allemaal topwedstrijden. Ik hoef je niet te vertellen dat daarin nog heel veel kan gebeuren en dan hoop je dat je daar een eindspurt in kan zetten en zo bij die eerste drie plaatsen eindigt. Dat moet je als topclub altijd blijven uitstralen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties