Reactie Diabaté over assist: "Mooie combinatie met hele ploeg"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Diabaté over assist: "Mooie combinatie met hele ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zie Diabaté maakte een geslaagd debuut op de linksachter bij Gent tijdens de 1-2 zege op bezoek bij Racing Genk. De aanwinst gaf meteen de assist voor de knappe tweede goal van de Buffalo's.

Sander De Graeve in Genk

Diabaté was erg tevreden dat hij het team meteen iets kon bijbrengen. "Dat doet deugd, het is goed voor de ploeg. Ik probeer altijd iets toe te voegen. Het team stond er ook vandaag, hé. Iedereen heeft er samen voor gevochten en dat zorgde voor een positief resultaat, zeker op verplaatsing."

Vooral de goal van Soumahoro mocht er zijn. "Het was een goeie combinatie met bijna al mijn ploegmaats. De assist en het doelpunt waren mooi", aldus Diabaté. Soumahoro was overigens erg te spreken over zijn maatje op links. "Het ging goed, dat we dezelfde taal spreken helpt natuurlijk al", aldus de winger.

"Aan het eind sloeg de vermoeidheid toe"

De kersverse linksback van Gent kwam in de ploeg door de schorsing van Asare. Bij Dijon speelde Diabaté voor Nieuwjaar amper drie wedstrijden. Topfit was hij dus nog niet. "Het was inderdaad niet makkelijk om meteen die 90 minuten te spelen. Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens een wedstrijd speelde. Aan het eind kreeg ik ook wat last van de spieren en sloeg de vermoeidheid toe. Ik bleef dus wat meer achterin."

Woensdag staat opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma, dan komt Zulte Waregem op bezoek in de Beker. "Klaar geraken tegen woensdag zal niet makkelijk zijn, ik heb wel wat tijd nodig om te recupereren." Gent kan woensdag wel opnieuw rekenen op Nana Asare.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties