Jovanovic: "Bij Anderlecht zou de druk onmenselijk geweest zijn"

Jovanovic: "Bij Anderlecht zou de druk onmenselijk geweest zijn"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Milan Jovanovic zit in Servië nog steeds geduldig te wachten op een nieuwe club. De ex-aanvaller van Anderlecht heeft geen haast, want 'Ik heb het voetbal niet meer nodig'. Toch hoopt hij nog steeds een geschikte club te vinden.

Bij Anderlecht liet hij zelf weten geen nieuw contract te willen en in Het Nieuwsblad verklaart hij waarom. "Ik zat er aan mijn plafond", zegt de Serviër. "Anderlecht had mij altijd beloofd dat ik bij een titel aan dezelfde voorwaarden mocht blijven, maar de druk was te groot geworden. Chapeau voor Mbokani en mezelf. Op twee jaar tijd hebben we Anderlecht naar twee titels en twee Champions League-kwalificaties geleid."

"Bij Anderlecht zat ik aan mijn plafond. Wat kon ik nog beter doen? Het was onmogelijk. De druk op mijn schouders zou ook onmenselijk geweest zijn omdat Biglia en Mbokani vertrokken. Er werd nu al zoveel ophef gemaakt over mijn salaris. Als het niet draaide bij Anderlecht was het de verantwoordelijkheid van de bestbetaalde speler."

Jovanovic wil liever niet in Servië aan de slag maar hoopt op een topclub in een kleinere competitie of - indien mogelijk - een topclub. "In Servië is het een big story waar ik zal tekenen. Twee weken geleden was ik nog live op televisie. De grote clubs Partizan, Rode Ster en Novi Sad vechten allemaal om mij, maar het lage niveau van de Servische eerste klasse en het woelige klimaat dat er heerst, interesseert me niet. Het probleem is dat ik nu geen vijf stappen op straat kan zetten of er spreekt mij iemand aan om te pleiten voor zijn club. Als ik in Servië teken, zou dat een bom zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties