Analyse De beste en slechtste loting voor Anderlecht

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 122 reacties
De beste en slechtste loting voor Anderlecht
Foto: © SC

Gisteren konden de laatste teams zich verzekeren van een plaatsje bij de Europese top. Anderlecht kent dus al zijn mogelijke tegenstanders. Wat wil paars-wit wel en niet uit de pot zien komen? Een overzicht.

Door Sander De Graeve

De groepen zijn intussen bekend, u kan ze HIER nog eens nakijken. Voetbalkrant.com puzzelde de meest gunstige en de meest ongunstige groepen voor de landskampioen in elkaar. Niet enkel het sportieve, maar ook het financiële en de aantrekkingskracht van de tegenstanders telt hierin mee.

De best mogelijke tegenstanders: Barcelona, CSKA en Olympiakos

Als je clubleiders vraagt welke ploegen ze het liefst hebben als tegenstanders zal je hen quasi steeds hetzelfde horen zeggen. 'Één mooie affiche en twee haalbare kaarten.' Met Barcelona zou het in deze groep één van de financieel meest interessante tegenstanders uit pot één loten.

Uit pot twee en drie komen dan twee zogenaamde haalbare kaarten. Tegen zowel CSKA als Ajax dichten we Anderlecht kansen toe. Anderlecht ging al eens voorbij de collega's van Lokomotiv, al is CSKA een ander niveau. Olympiakos moet te doen zijn, het Griekse voetbal zit, net als het land, niet in de beste periode.

Te vermijden: Porto, PSG en Zenit

De groep die paars-wit liever niet uit de pot ziet komen. Één van de minst aantrekkelijke toppers uit pot 1 en twee kleppers uit de twee andere bokalen. Anderlecht-Porto en zindert toch niet als Anderlecht-Barcelona en qua sterkte zijn de Portugezen niet te onderschatten.

Bij PSG hoeven we geen tekeningetje te maken. De olierijke Fransen zijn voor paars-wit hors catégorie. Met Zenit zou Anderlecht een zwart beest loten. De Brusselaars kwamen de ploeg van Witsel en Hulk de laatste jaren al meermaals tegen. Meermaals werd er ook een slecht resultaat geboekt.

Welke groep zou u graag zien voor Anderlecht? En welke niet? Laat het weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties