Reactie Dury: "Had dit voorspeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Dury: "Had dit voorspeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem kon gisteravond in extremis de kwalificatie voor Europa binnenhalen na een goal van Naessens in de laatste minuut. Na de heenwedstrijd waren de kansen van Zulte Waregem nochtans geslonken, maar Francky Dury had de wedstrijd van gisteren blijkbaar al in het hoofd zitten.

"Ik heb het voor de match aan tafel in het hotel gezegd: we winnen met 1-2 en gaan scoren in de laatste minuut", aldus Dury aan Het Laatste Nieuws. "Ik wist dat ik met Berrier en Naessens spelers achter de hand had die het verschil konden maken als het nodig was."

De oefenmeester geloofde er echt nog in. "Als coach moet je dat ook. Het heeft geen zin om voortdurend bezig te zijn met de tegenslagen die je moet verwerken. We hebben in de voorbereiding en het seizoensbegin al wat emoties over ons heen gekregen. Daar kwam dan ook nog eens de zware blessure van Leye bij. Dat maakte dat we naar Cyprus afgereisd waren met heel wat vraagtekens. Daarom ben ik heel fier op mijn ploeg."

Déclic

De Europese kwalificatie zorgt wel voor een druk programma. "Ik weet dat het vervolg van het Europese avontuur ons punten zal kosten. Dat kan niet anders. Maar het is nu zo, het zal onze betrachting blijven om ook dit seizoen play-off I te halen."

Uit deze match put de coach alvast vertrouwen. "Dit is een déclic."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties