Maakt OHL ambities waar met huidige kern?

Maakt OHL ambities waar met huidige kern?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-Heverlee Leuven is met 5 op 18 de competitie niet goed begonnen, maar toch mengde het zich niet meer in de transfercarroussel. De club versterkte zich vorige week wel met de Macedoniër Jovan Kostovski en wellicht blijft ook Ibou aan Den Dreef. Voldoende om de ambities waar te maken?

"Opnieuw een stap voorwaarts maken, dus tussen de achtste en toende plaats eindigen", was en is de ambitie van trainer Ronny Van Geneugden en het OHL-bestuur. Sinds januari 2013 lagen er daarvoor ook verschillende scenario's op tafel. Zo was ex-speler Nils Schouterden (Sint-Truiden) opnieuw in beeld en ook de Lommelse smaakmaker Hans Vanaken stond bovenaan het verlanglijstje. Toen bleek dat Jordan Remacle geen toekomst meer had bij AA Gent, zag het er eveneens naar uit dat die terug naar Leuven zou komen. Er was eveneens sprake van Denis Odoi, op een zijspoor geraakt bij Anderlecht.

Gemiste transfers

Van die transfers kwam echter niets in huis. Vanaken en Odoi verkasten naar Lokeren, dat ook in juli Remacle wist te verleiden naar Daknam te komen. "Het weekend na de vrijdag dat alles in kannen en kruiken leek", zuchtte Van Geneugden. Schouterden was ondertussen al ingelijfd bij tweedeklasser Eupen, zodat OHL ook hier achter het net viste. Het had wel al Alessandro Cerigioni (Lommel) en Cedric Buekers (Sint-Truiden) binnengehaald, al zijn dat eerder wissels op de toekomst. Samen met de jongeren Simon Bracke, Joren Dehond en Ben Yagan mochten zij al van het grote werk proeven, maar een elftal dragen is natuurlijk een ander paar mouwen.

Bailly en Lenaerts

Doelmannen Logan Bailly en Yves Lenaerts verlengden wel hun contract, iets wat ze zich in Leuven zeker niet beklagen. Bailly hield al meermaals zijn team recht tijdens dit seizoensbegin en Lenaerts toonde in de laatste oefenwedstrijd tegen het Franse Troyes zijn paraatheid door twee strafschoppen te stoppen. Met de jeugdinternationals Nick Gillekens en Senne Vits heeft keeperstrainer Jürgen De Braekeleer bovendien nog twee ruwe diamanten om te slijpen.

Individuele fouten

Verdedigend is de fusieclub versterkt, al lijkt dat enkel in de breedte te zijn. OHL haalde de Bosnische international Muhamed Subasic voor de linkerflank, Tom Pettersson als linksvoetige centrale verdediger en rechtsback David Wijns naar Den Dreef. Wim Raymaekers timmert immers aan de weg terug na een zware knieblessure, Koen Weuts werd bij het huisvuil gezet en ook Kenny Thompson begon het seizoen op de bank. Toen vaste rechtsachter Gunther Vanaudenaerde in Heerenveen dan nog uitviel met een beenbreuk, hevelde de club in allerijl de Bulgaarse international Ivan Bandalovski uit Sofia over. De nieuwe verdediging liet een soliede indruk, maar liet zich wel tijdens alle matchen op individuele fouten betrappen. Tot ergernis van onder meer Bailly, zo bleek na de 1-1 op Cercle Brugge.  

Creativiteit

Het middenveld toont ondertussen met Karel Geraerts, Kenneth Van Goethem en Evariste Ngolok veel werkkracht en loopvermogen, maar wist vaak op een schrijnende manier creativiteit om de tegenstander uit balans te brengen. Nochtans hebben de Leuvenaars met Mohamed Messoudi hun creatieve middenvelder beet, maar die speelt liever op de rechterflank om naar binnen te snijden. Ons inziens rendeert hij echter het best als een echte nummer 10, net zoals de Braziliaan Douglas Maia. Die is echter nog niet klaar voor het grote werk, al laat hij op training wel vaak flitsen van zijn klasse zien.   

Centrumspitsen

In het aanvallende compartiment heeft Van Geneugden volk genoeg lopen, zeker wat de positie van centrale spits betreft. Cerigioni startte elke wedstrijd tot nu toe, maar weegt te weinig op de verdediging van de tegenstander. Marvin Ogunjimi timmert nog aan de weg terug na zijn verloren seizoen bij Standard en Beerschot. Bjorn Ruytinx bezorgde zijn team tegen Lokeren wel de eerste zege, maar startte nog geen enkele wedstrijd. "De drie spitsen hebben elk hun kwaliteiten, maar met hen bal een droppen in het strafschopgebied lukt niet echt", aldus Van Geneugden. Die leemte moet nu worden opgevuld met international Jovan Kostovski, in zijn vaderland Macedonië vorig jaar goed voor 24 treffers.

Ibou

Daarmee is volgens OHL het huiswerk af, ook al omdat werd gespeculeerd op een transfer van goudhaantje Ebrahima Sawaneh 'Ibou' naar het Tunsesiche Club Africain. Saint-Etienne lag eveneens op de loer, maar ook met die club sprongen de onderhandelingen af. De clubkas kon dus niet worden gespijsd, waardoor OHL - tenzij er zich nog een Russische club aandient - geen alternatief kon aantrekken. De vraag is nu of de Duitse Gambiaan de kopzorgen van de voorbije weken naar de vergetelheid kan spelen. Als Ibou zijn normale niveau echter terugvindt, is hij misschien wel de sleutel om toch nog de ambitie van de fusieclub waar te maken: eindigen tussen plaats acht en tien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties