Transferanalyse: Hoe deed de G5 het?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 30 reacties
Transferanalyse: Hoe deed de G5 het?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu de transferstorm achter ons ligt, kijken we aan de hand van onze prognose van voor het seizoen wie goed en minder goed werk leverde op de transfermarkt. Vandaag zijn tot slot de topploegen aan de beurt.

Door Sander De Graeve

Standard: Versterkt

Bij de Rouches werd gevreesd voor een leegloop. De verguisde voorzitter Roland Duchâtelet slaagde er toch in om sterkhouders als William Vainqueur, Imoh Ezekiel en Michy Batshuayi te overtuigen hun carrière bij Standard verder te zetten.

Daarnaast konden de Rouches zich versterken met oude bekenden als Igor De Camargo en Mehdi Carcela. Het zorgde voor een overwinningsreeks én een gunstiger klimaat voor voorzitter Roland Duchâtelet. Standard lijkt klaar voor de titel, maar in de Vurige Stede weet je natuurlijk nooit.

Anderlecht: Status Quo

Bij Anderlecht moest het vertrek van sterren als Milan Jovanovic, Dieumerci Mbokani en Lucas Biglia opgevangen worden. Coach John van den Brom moest veel langer wachten dan hem lief was op de beloofde versterkingen.

Uiteindelijk streken met Milivojevic, Mitrovic en Vico toch de nodige vervangers neer in en rond het Astridpark. Vooral Mitrovic liet zich al positief opmerken in die tweede helft op Zulte Waregem. Één van de beste transfers is echter het inzetten van Frank Acheampong. De jonge vleugelspeler was de voorbije weken dé revelatie. Anderlecht lijkt klaar om Standard het vuur aan de schenen leggen, maar topfavoriet is het niet.

Club Brugge: Status Quo

Club Brugge was de laatste jaren steeds niet sterk genoeg om als echte titelkandidaat gezien te worden. Nu moest blauw-zwart vooral het vertrek van topschutter Carlos Bacca opvangen. Tom De Sutter kwam, maar kon de verwachtingen voorlopig nog niet helemaal inlossen.

Met Simons kwam er verder een brok ervaring bij en ook het behouden van Lestienne is een erg goede zaak voor de Bruggelingen. Het spel is er nog niet, maar vorig jaar zette Club ook pas in de play-offs de eindsprint in. Tussen coach Garrido en het bestuur zit intussen wel een volledige haardos in de boter.

Racing Genk: Versterkt

Bij de limburgers bleef het vrij rustig deze zomer. Veel transfers vielen er niet te noteren, maar met de komst van Ilombé Mboyo deden ze wel een erg goeie zaak. Hij kan het gat dat vertrekkers als Plet en Barda achterlieten in zijn eentje opvullen.

Fabien Camus kwam terug van een uitleenbeurt en startte beter dan ooit aan de competitie. Mits een goeie vorm kan Racing Genk een echte titelkandidaat worden. Vooral de voorhoede is rijkelijk gestoffeerd.

AA Gent: Status Quo

De Gentenaars moesten na een dramatisch seizoen vol aan de bak op de transfermarkt. Vooral het vertrek van Ilombé Mboyo noopte tot het halen van versterkingen. De inkomende transfers van de Buffalo's mogen er zijn, maar het verlies van Mboyo is een echte aderlating.

Gent heeft het namelijk moeilijk om te scoren. Diogo en Asare vormen een echte meerwaarde op de backs. Gezien het mindere spel van de voorbije weken lijkt Gent wel nog geen certitude voor play-off I. Zulte Waregem en Lokeren zijn daar te duchten tegenstanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties