Belgische coach niet ontslagen: "Ging gewoon om contract van twee maanden"

Belgische coach niet ontslagen: "Ging gewoon om contract van twee maanden"
Foto: © SC

Het contract van Tom Saintfiet bij Malawi liep afgelopen zaterdag af. "Het was van in het begin duidelijk dat het een contract van twee maand was voor 1 WK-kwalificatiematch. Morgen wordt er gesproken over een eventuele contractverlenging", aldus de coach.

Door Aernout Van Lindt

Saintfiet kwam begin juli als vrijwilliger werken voor Malawi, maar zijn contract liep van 7 juli tot 7 september en liep dus zaterdag gewoon af. "Ik wist op voorhand dat het voor twee maanden was, met 1 kwalificatiewedstrijd voor het WK. Na de match van Nigeria was ik vrij, vanaf 7 september 24 uur had ik geen contract meer, maar dat heeft dus niets te maken met een ontslag geven of krijgen", aldus Saintfiet in een reactie aan Voetbalkrant.com.

"In de media verschenen daarover veel verkeerde verhalen, maar het was gewoon een overeenkomst van twee maanden die afliep. Als je een huurauto neemt voor een dag, dan moet je de dag nadien ook een nieuw contract tekenen als je de auto langer wil."

"Kan niet gratis blijven werken"

Er zit mogelijk zelfs een verlengd verblijf in voor de bondscoach: "De voorzitter zegt dat ik een geweldige job deed de voorbije maanden en ik zou het zelf ook wel zien zitten om te blijven. Ik geloof in dit project hier in Malawi, ook al zitten we niet in de volgende ronde van de WK-kwalificatie."

Veel zal er ook van afhangen of er voldoende fondsen worden gevonden: "Ik heb het nu twee maanden als vrijwilliger gedaan, maar ik kan natuurlijk niet gratis blijven werken. De voetbalbond in Malawi hangt nu af van de goodwill van de regering om fondsen te kunnen krijgen voor een salaris van een bondscoach, met alles wat er bij komt: huisvesting, ..."

"De Bond heeft het budget van 2013 en 2014 al opgebruikt en er zijn enkele maanden geen belangrijke wedstrijden voor Malawi, dus we zullen zien. Morgen weet ik meer, want de voorzitter belde me net om morgen een een gesprek te hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties