Wordt Praet het kind van de rekening?

Wordt Praet het kind van de rekening?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Wordt Dennis Praet straks geslachtofferd voor Aleksandar Mitrovic? Dat is de vraag, want iemand moet plaats ruimen voor de recordaankoop en bij ene wijziging van het spelsysteem lijkt de nummer 10 de eerste keuze.

Dat Mitrovic gaat spelen, staat buiten kijf. De aanvaller kostte vijf miljoen euro en liet in zijn eerste 45 minuten op Zulte Waregem zien dat hij zonder twijfel een aanwinst is. En bovendien klikte het in die ene helft enorm goed met Matias Suarez. "Goede spelers vinden elkaar altijd", was één van de favoriete uitspraken van Ariël Jacobs en dat blijkt ook.

Maar wie moet er uit? Indien Van den Brom vasthoudt aan zijn 4-3-3 lijkt Suarez weer te verhuizen naar zijn linkerflank, maar de Argentijn bewees veel gevaarlijker te zijn vanuit het centrum. Een overweging die de Nederlandse coach ook wel zal meenemen. En Frank Acheampong ontbolsterde op links met goals en assists.

Een wijziging naar 4-4-2 zou betekenen dat Suarez rond Mitrovic zou kunnen spelen: een positie die hem veel meer voor doel zou brengen en waar Suarez ook de voorkeur aan geeft. Dan is er wel geen plaats meer voor Dennis Praet die een wispelturig seizoensbegin kende. Het antwoord zal waarschijnlijk dit weekend al tegen KV Mechelen gegeven worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties