Antwerp in problemen door stromannen Rubie?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 167 reacties
Antwerp in problemen door stromannen Rubie?
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

De KBVB gaf onlangs aan te willen optreden tegen buitenlandse investeerders in tweede klasse. Ze zouden enkel voor de winst in de clubs stappen. Bij de neerlegging van de statuten van Antwerp bleek alvast een Angolees en een Arabier in het bestuur te zitten.

Beide werden op voorspraak van Saïf Rubie, de sterke man bij Antwerp en afkomstig uit Dubai, verkozen in de raad van bestuur. Bruno Fontes en Wadah Abusin zijn dus bestuurders van The Great Old. Verder kwam er ook een lening bij. Saïf Rubie leent geld aan de NV zolang het huidige bestuur aan de macht is. Wanneer dat niet meer het geval is, moet de lening ogenblikkelijk terugbetaald worden.

Verder heeft Rubie ook veto-recht over elke sportieve beslissing die er bij Antwerp genomen wordt. De man uit Dubai lijkt The Great Old dus volledig in zijn greep te hebben, maar de KBVB zou nog stokken in de wielen kunnen steken.

Zo bleek dat er overlegd wordt met de FIFA over de buitenlandse investeerders. "Met de FIFA hadden we zelfs al een vergadering over dit onderwerp achter de rug. Zij zijn van plan om hier duidelijke en eenvormige regels op te leggen. We wachten voorlopig de officiële communicatie af, maar kunnen tot dan weinig actie ondernemen", aldus Stefan Van Loock aan Gazet van Antwerpen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties