N'Sakala: "Ik leer veel van Deschacht"

N'Sakala: "Ik leer veel van Deschacht"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Fabrice N'Sakala krijgt zaterdag meer dan waarschijnlijk zijn eerste basisplaats bij Anderlecht. Door de schorsing van Deschacht mag de Franse linksachter sneller dan verwacht opdraven: "Een kans die ik moet grijpen."

N'Sakala toonde zich strijdvaardig bij zijn eerste persconferentie op Anderlecht. Met een brede glimlach liet hij weten klaar te zijn voor zijn debuut bij paars-wit. "Ik ben klaar als de coach me nodig heeft. Als ik mag debuteren, is dat een kans die ik moet grijpen", was hij duidelijk. "Ik verwacht er wel vrij veel van."

Volgende week begint de Champions League en ook dat zal een nieuwe ervaring worden. "Het zal inderdaad de eerste keer worden voor mij. Misschien kan ik ook daar al eens spelen. Maar ik wil er helemaal staan tegen de terugronde."

Met een monument als Deschacht voor zich zal hij uit zijn pijp moeten komen. 'Oli' heeft immers al veel concurrenten overleefd. "Voor mij is het geen strijd", liet hij weten. "Ik werk hard en dan moet de trainer kiezen. Ik heb veel respect voor Deschacht. Hij heeft enorm veel ervaring en ik leer heel veel van hem. Ook qua positiespel, want door mijn verleden als aanvallende middenvelder heb ik daar toch nog wat werk aan", knipoogde hij.

Engelse en Nederlandse lessen

N'Sakala had de clubs voor het uitkiezen met onder meer Torino en West Ham, maar koos resoluut voor Anderlecht na een bezoekje aan Neerpede. "Ja, ik was echt onder de indruk van de infrastructuur", vertelt de ex-speler van Troyes. "Het is hier allemaal zo veel groter. Maar ook de filosofie van de club sprak me aan. Het is een club die jonge spelers kansen geeft."

Qua integratie kende hij alvast niet al te veel problemen. "Met Cheikhou Kouyate klikte het direct, maar ook met de andere jongens. Ook al is er bij sommigen nog de taalbarrière, maar daar wil ik aan werken. Ik ga lessen Nederlands en Engels nemen om met iedereen te kunnen communiceren. Maar eerst moet ik helemaal geïnstalleerd zijn."

Sprinten met Acheampong

N'Sakala kan toch al wat adelbrieven voorleggen, want vorig seizoen werd hij verkozen tot beste 'tackler' van de Ligue 1. "(lacht) Ja, dat is waar. Ik wacht altijd tot de speler de bal iets vooruit duwt en dan zet ik mijn tackle in. Maar ik kan niet alleen goed tackelen hoor. Ik heb trouwens nog maar één rode kaart gekregen in mijn carrière. Vorig seizoen tegen Bastia na twee gele kaarten."

Een andere kwaliteit is zijn snelheid. Hij heeft de naam ontzettend rap te zijn. "Ik wil wel eens sprinten tegen Acheampong om te zien wie de snelste is. Tot nu toe kwam het er niet van, maar hij is echt wel heel snel", lachte hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties