Dury: "Uitstraling van vorig jaar kunnen behouden"

Dury: "Uitstraling van vorig jaar kunnen behouden"
Foto: © SC

Zulte Waregem is begin september 2013 klaar voor het verdere verloop van de competitie. Essevee is wat spelers kwijt, maar kon er enkele andere aanwerven. Zondag moet het aan de bak in Genk voor alweer een topmatch.

Aernout Van Lindt in Waregem

Voor het interlandreces zat Zulte Waregem op een wolk. Het mocht naar de Europese poules door winst in Nicosia en het klopte Anderlecht in eigen huis met 4-3. “We hebben een goede ploeg. Of we het beste middenveld hebben? Dat zijn zaken die we op het veld moeten bewijzen”, aldus coach Francky Dury.

"Focus ligt op voetbal"

“Ook Sven Kums heeft ook al gemerkt in de week dat hij hier is dat Zulte Waregem een goede ploeg is en een mooie club”, gaat de trainer verder. “Er is hier niemand te laat, er is veel discipline, alles is top georganiseerd. We verliezen geen tijd aan dat soort zaken, dus kunnen we ons focussen op het voetbal.

Met een 14 op 18 in de pocket en een sterk middenveld wordt al gefluisterd dat Zulte Waregem ook dit jaar zou kunnen meespelen voor de prijzen. “Dat is een compliment voor mijn ploeg, omdat het betekent dat er respect is voor ons.”

"Hectische maanden achter de rug"

“Maar ik vind het veel belangrijker dat we onze uitstraling van vorig jaar hebben kunnen behouden. Dat is iets dat je zelf bezit, terwijl het etiket titelkandidaat iets is wat anderen over je zeggen, dat komt niet uit jezelf.”

De wedstrijd tegen Genk wordt geen gemakkelijke: “Ze geven niet veel weg en het zal lastig worden. Maar goed, het draait bij ons. We hebben hectische maanden gehad, misschien zijn we te veel in de picture gekomen, maar deze groep heeft wel altijd de focus gehouden.”

"Misschien roteren, maar niet ten koste van het team"

Volgende week begint ook het vervolg van het Europese avontuur, met de eerste van zes poulewedstrijden. De vraag rijst of die wedstrijden punten zullen kosten in de competitie: “We gaan dat zien. We hebben een heel jaar gewerkt voor dat Europees avontuur, dus gaan we dat niet zomaar laten liggen.”

“Misschien dat ik wel wat ga roteren voor het Europees verhaal, maar nooit ten koste van het team. Want we hebben niet de luxe om punten te laten liggen of te speculeren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties