N'Sakala: "Natuurlijk hoop ik om dinsdag te spelen"

N'Sakala: "Natuurlijk hoop ik om dinsdag te spelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabrice N'Sakala mag terugblikken op een sterk debuut in de hoofdmacht van Anderlecht. Op de linksachter toonde hij dat hij een serieuze concurrent voor Olivier Deschacht wordt.

Het was nog afwachten wat N'Sakala nu echt waard was, maar uit zijn eerste match bleek dat paars-wit gelijk had om hem bij Troyes te gaan weghalen. "Ik ben heel blij met mijn debuut. De coach had voor de match gezegd dat de vier achteraan zich deze keer solide moesten tonen. We hebben de nul gehouden, dus hebben we ons werk goed gedaan", lachte hij breeduit.

"Ik wil echter niet geëvalueerd worden op één match. Nu moet ik bevestigen en liefst een reeks van wedstrijden spelen. Dinsdag in Lissabon? Natuurlijk hoop ik daar op, maar dat is aan de coach om te beslissen", zei hij ambitieus.

N'Sakala stond in Frankrijk bekend als een sterke tackler, maar bij zijn eerste echte tackle in België kreeg hij wel geel. "De risico's van het vak hé", knipoogde hij. "Daarbij, daar was echt weinig aan. Ik had gewoon de bal."

Bij de eerste goal was het wel N'Sakala die aan de basis lag. "Ik heb even getwijfeld om zo vroeg al mee naar voor te trekken. Stel je voor dat je balverlies hebt... Maar uiteindelijk maakte ik de juiste keuze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties