Onze conclusie voor Anderlecht: blijf bij 4-4-2

Onze conclusie voor Anderlecht: blijf bij 4-4-2
Foto: © SC

Na zeven wedstrijden en met de eerste match van de Champions League in zicht, gooide John van den Brom tegen KV Mechelen zijn systeem om. Volgens ons ook de beste keuze om dat aan te houden in Lissabon.

1. Om te beginnen met een open deur in te trappen: Anderlecht gaat nog veel plezier beleven aan Aleksandar Mitrovic. Het is eigenlijk een huzarenstukje van Herman Van Holsbeeck dat die jongen naar België is gekomen. Hij is dé absolute meerwaarde en zal dit seizoen nog veel defensies tot wanhoop drijven.

2. Suarez en Mitrovic vormen een koningskoppel. De twee vinden elkaar blindelings. Suarez leverde twee assists af op de Serviër die tegen Zulte Waregem Suarez al een goal op een schoteltje had aangeboden. Als wij Van den Brom een raad mogen geven: verban Suarez niet meer naar links, maar hou vast aan de 4-4-2 en laat die twee maar mooi vooraan staan.

3. Mbemba is op dit moment de juiste keuze. De Congolees ontgoochelde nog geen enkele keer en straalt een zelfvertrouwen uit dat Nuytinck op dit moment niet bezit. Mbemba en Kouyate voelen elkaar ook perfect aan.

4. Op het middenveld moet Milivojevic meer ballen gaan recupereren. Tegen KV Mechelen was dat nu niet erg, maar dinsdag tegen Benfica kan dat een pijnlijke zaak worden.

5. Ga in Benfica uit van de eigen sterkte. Moet er veel gewijzigd worden aan dit team? Zoals we al zeiden is de 4-4-2 op dit moment de sterkste opstelling met Suarez en Mitrovic centraal. Alleen is het nu afwegen of het middenveld wel sterk genoeg is met twee aanvallende jongens als Acheampong en Bruno. Maar kan je die er uit halen na hun sterk seizoensbegin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties