Top&Flop Top & Flop: "Suavic" en AA Gent

Top & Flop: "Suavic" en AA Gent
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Suavic

Het nieuwe koningskoppel is gevormd en het heet Suavic, kort voor Suarez - Mitrovic. Wat ze in een helft lieten zien tegen KV Mechelen doet vermoeden dat er zelfs op het hoogste Europese toneel meer mogelijk is dan een week of vijf geleden werd gedacht. Zeker omdat ook de malaise achterin voor een keertje niet in de verf werd gezet, want Kouyaté én Mbemba deden het puik centraal. Mitrovic zoekt nog naar de topconditie, maar de manier waarop hij Suarez blindelings wist te vinden - en omgekeerd - doet het beste vermoeden voor de toekomst. Hier gaan we nog van genieten, zoveel is duidelijk.

Vosboyo

Nog een duo om van te genieten is het Genkse aanvalsduo Vossen - Mboyo. Ook in de Cristal Arena is de vlam in de pan geslagen zo net voor het Europees avontuur echt gaat beginnen. Mboyo is een killer en de altijd sneller herstellende Vossen toonde dat hij ook echt fit was. Het was misschien niet de beste match van Zulte Waregem, maar de manier waarop het duo door de boter ging doet het beste vermoeden.

Heel veel ander aanvallend geweld

En dan was het heel moeilijk kiezen voor een derde aanvallend duo of ander aanvallend geweld. Lestienne en De Sutter deden iets met hun statistieken, Ezekiel en Batshuayi toonden dat er ook in de Vurige Stede een koningskoppel rondloopt. En dan mag je ook Harbaoui zeker niet uitvlakken: hij rolde Cercle Brugge op zijn eentje op. 

FLOP

AA Gent

AA Gent ging op bezoek bij Kortrijk met zwak spel de boot in: 3-0. Extra pijnlijk was vooral dat de spelers die door de Buffalo's werden uitgeleend of te min bevonden de wedstrijd beslisten voor de Kortrijkzanen. Coulibaly was sterk, Raman een duiveltje en De Smet lepelde er een prachtige lob in. Dit soort duels moet AA Gent gewoon winnen om aan het eind van de rekening play-off I te halen, play-off II is in de Ghelamco Arena gewoon geen optie.

Koulibaly

De ene Coulibaly is de andere Koulibaly niet. Was de huurling van KV Kortrijk heel sterk, dan speelde de centrale verdediger van Racing Genk gewoon slecht. Hij mag alweer twee doelpunten op zijn naam schrijven - eerst slecht inspelen en zo Hazard op weg zetten naar de counter, daarna Conté helemaal omverschoffelen in de zestien. 

Nog verontrustender dan die foutjes is het dat Koulibaly afgaande op zijn prestatie dit weekend niet naar de les ging toen passen 1.0 en inspelen 1.1 op het programma stonden op de voetbalschool. In paniek raken, slecht inspelen of weghensen als een miniem: dat is niet hoe het moet in de Jupiler Pro League

KV Mechelen

Toegegeven, Anderlecht was heel sterk. Maar KV Mechelen liet - het leuke eerste kwartier even buiten beschouwing gelaten - wel heel weinig zien tegen de landskampioen. Op alle vlakken werden ze onder de voeten gelopen en Malinwa mag blij zijn dat Anderlecht dinsdag een belangrijke match tegen Benfica heeft, en dus het tempo wat liet vieren in de tweede helft. 

De ongeluksvogel - Frederik Vanderbiest

Frederik Vanderbiest wou met Oostende 2.0 snel punten pakken. In eigen huis kwamen de Kustboys - voor het eerst dit seizoen - zelfs op voorsprong. De coach droomde al van meer en het had misschien zelfs 2-0 kunnen worden, maar door een scheidsrechterlijke beslissing en een sterk opzettend Standard werd het opnieuw niets voor Oostende. Vanderbiest boos en daarna in pijn, want de frustraties leverden hem een pijnlijk hand op. Al is er misschien ook goed nieuws aan de nederlaag: Marc Coucke hoefde zo niet op te draven voor een schlager op de middenstip.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties