Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
PSG maakt geen fout in Griekenland
Manuel Gonzalez

In de groep van Anderlecht heeft ook PSG een logische overwinning geboekt. Op het veld van Olympiakos won het met 1-4.

Olympiakos kwam nochtans het best uit de startblokken, maar de Grieken zagen enkele goede kansen net niet binnengaan. In het eerste kwartier werd twee keer de paal getroffen, aan de overkant was het wel raak.

Ibrahimovic gaf listig aan Maxwell en die wist Cavani te vinden, die de bal maar had binnen te leggen. 0-1, enigszins tegen de gang van het spel in weliswaar.

Magistrale Weiss, Motta beslist het

Lang stonden de bezoekers niet op voorsprong, want even later wist Weiss na een prachtige actie voor de 1-1 te zorgen. De hoop bij de thuisploeg groeide, zeker omdat de gelijke stand bij de rust verre van onverdiend was.

Na de pauze zagen we een betere ploeg uit Parijs, die steeds meer druk zette. Halfweg de tweede helft leidde dat tot een nieuwe voorsprong via Motta, met de kop na een corner. Even later zelfs de 1-3, op nagenoeg dezelfde wijze.

Wedstrijd gespeeld, zeker toen Marquinhos vijf minuten voor tijd nog de 1-4 wist te maken. Vlak daarvoor had Ibrahimovic nog een strafschop gemist.