Overzicht: de vijf momenten van Juan Carlos Garrido

Overzicht: de vijf momenten van Juan Carlos Garrido
Foto: © SC

Juan Carlos Garrido stond zo'n tien maanden aan het roer van het blauw- zwarte schip. De Spanjaard kon nooit echt zijn stempel drukken op Club Brugge, maar liet toch een handtekening na. Voetbalkrant.com ging op zoek naar 'dé vijf momenten van JCG'.

Door Cédric De Volder

Club Brugge vroeg enkele uren geleden de scheiding aan met Juan Carlos Garrido. In afwachten van de komst van – naar alle waarschijnlijkheid alvast – Michel Preud’homme, lijst de redactie van Voetbalkrant.com alvast ‘dé vijf momenten van JCG’ op.

1. De klinkende opener op de Freethiel

Garrido debuteerde op 17 november 2012 als T1 van Club Brugge. De Spanjaard kon blauw-zwart – na de 6-1-afstraffing tegen RSC Anderlecht een week eerder – meteen laten swingen. Colin Coosemans huivert nog steeds als hij aan de wedstrijd terugdenkt. De West-Vlamingen wonnen met 2-6 bij Waasland-Beveren en de trein leek vertrokken.

2. Zeven op achttien rond de jaarwisseling

De Spanjaard kon aanvankelijk doen waar Georges Leekens niet in slaagde: winnen met degelijk voetbal. Enig probleem: Club kon geen negentig minuten domineren. En dat werd rond de jaarwisseling duidelijk. Blauw-zwart behaalde amper zeven op achttien tegen KV Kortrijk, KAA Gent, KRC Genk, OH Leuven, Sporting Lokeren en RSC Anderlecht. Meteen kwam een eerste vraag rond Garrido in de media: kan hij Club laten pieken in de toppers?

3. Feestje aan de Gaverbeek

Club Brugge was enkele weken voor de aanvang van POI afgeschreven. Toch slaagde Garrido erin om de blauw-zwarte titelhoop opnieuw aan te zwengelen. Aan de vooravond van de nacompetitie werd immers met 1-2 gewonnen bij revelatie Zulte Waregem. Francky Dury in de touwen en Club opnieuw in het spoor van leider RSC Anderlecht. Of draaide het uiteindelijk toch anders uit?

4. POI: sterk Club, punt

In de elitegroep kon Club Brugge niets worden aangewreven. De West-Vlamingen brachten bij momenten het beste voetbal van het land en deden tot de voorlaatste speeldag mee om de gouden plak. Garrido leek zich een pakje krediet te hebben bij elkaar gecoacht en werd op handen gedragen door spelers en fans.

5. Slask wie?

De Europese uitschakeling van Club Brugge tegen Slask Wroclaw betekende een ware bom in het Jan Breydelstadion. Geen kat geloofde bij de loting immers in de kansen van het Poolse kneusje, maar ene Waldemar Sobota besliste anders over het blauw-zwarte lot. Op dat moment brak er iets tussen het blauw-zwarte bestuur en haar Spaanse trainer. De barsten zouden nooit gelijmd worden…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties