"Preud'homme is er nog niet"

"Preud'homme is er nog niet"
Foto: © SC

Michel Preud'homme wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Club Brugge. Er is al een persoonlijk akkoord, geeft algemeen manager Vincent Mannaert toe.

Aernout Van Lindt in Brugge

"Voor alle duidelijkheid: Preud'homme is er nog niet. We hebben wel een persoonlijk akkoord met hem, maar alles is nog niet afgerond met zijn ex-club Al Shabab. Als daar alles rondkomt, komt hij normaal gezien naar hier", aldus algemeen manager Vincent Mannaert.

"Het is een beslissing van het bestuur en het management. De Europese uitschakeling zinderde na en er kwam niet echt beterschap in het spelpeil. Resultaten zeggen niet alles en we moesten ook kijken naar het speelpeil om deze beslissing te nemen en Garrido te laten gaan."

Proactief nadenken

"We moeten ook in eigen boezem kijken, want we wilden met Garrido de goede play-offs van vorig jaar verderzetten. Dat is uiteindelijk niet gelukt."

Opvallend is ook de timing van het ontslag, net nadat Preud'homme vrijkwam bij Al Shabab: "We moeten daar niet flauw over doen", aldus Mannaert. "Dat heeft zeker meegespeeld in de beslissing, want we moesten proactief nadenken als er zich een opportuniteit voordoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties