Van der Elst: "Wat als ook Preud'homme mislukt?"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 56 reacties
Van der Elst: "Wat als ook Preud'homme mislukt?"
Foto: © SC

Club Brugge wees Juan Carlos Garrido de achterdeur van het Jan Breydelstadion. Ondertussen is het wachten op de komst van Michel Preud'homme. Is de voormalige topdoelman het laatste redmiddel voor blauw-zwart?

Door Cédric De Volder

Enkele uren geleden maakte Club Brugge bekend dat Juan Carlos Garrido niet langer T1 is bij blauw-zwart. Het krediet van de Spaanse veldheer was al een tijdje opgebruikt, maar het nieuws komt ook voor Franky Van der Elst als een verrassing. “Ik had het niet op dit moment verwacht. Zondag wacht namelijk RSC Anderlecht.”

Het vertrek van Garrido slaat toch als een bom(metje) in. De Spanjaard stond dan wel op voet van oorlog met het blauw-zwarte bestuur, maar leek zondag nog een allerlaatste kans te krijgen. “Ik had verwacht dat er iets zou gaan gebeuren”, vertelt ook Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Maar waarom neemt Club die beslissing nu pas? Was het niet beter om Garrido de deur te wijzen tijdens de interlandbreak?”

"Waarom neemt Club beslissing nu pas?"

Club startte de Jupiler Pro League met een degelijke 17 op 21. Is het ontslag dan een logische keuze? “Het klopt dat je de competitiestart kan opwerken als reddingsboei”, gaat het voormalige Club-icoon verder. “Maar de Europese uitschakeling tegen Slask Wroclaw zal wellicht ook doorwegen in de evaluatie. Bovendien was er geen verbetering merkbaar in het spelniveau.”

Michel Preud’homme wordt wellicht in West-Vlaanderen binnen gehaald als een verlosser. Kan de ex-coach van onder meer KAA Gent en Standard het tij doen keren? “Ik heb links en rechts al gehoord dat het Preud’homme zal worden, dus daaromtrent zijn er volgens mij geen twijfels. Maar wat als ook hij de trein niet op de rails krijgt? Club gaat tenslotte al de vijfde trainer in amper twee jaar tijd aanstellen. De grote vraag is momenteel: gaat Preud’homme slagen met deze spelersgroep?”

"Kan Preud'homme slagen?"

Ondertussen wrijft Anderlecht zich in de handen. De landskampioen trekt zondag immers naar West-Vlaanderen. De situatie doet bovendien denken aan vorig seizoen. Toen strooide RSCA na het ontslag van Georges Leekens nog wat extra zout in de West-Vlaamse wonde met een klinkende 6-1-overwinning. “Het ontslag van Garrido geeft de topper wat extra pigment”, besluit Van der Elst. “Al verwacht ik dat Preud’homme zondag nog niet in de dug-out zal zitten. Stel je voor dat hij meteen op zijn donder zou krijgen. Ik schat Anderlecht momenteel toch wel hoger in dan Club. Al wordt het misschien eens tijd dat ook het bestuur eens in de spiegel kijkt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties