Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghenceastadion
Groep E: Chelsea maakt geen nieuwe misstap

Chelsea heeft in groep E een belangrijke wedstrijd in Roemenië tot een goed einde gebracht. Na verlies tegen Basel was het van moeten voor de troepen van Mourinho: 0-4.

Steaua Boekarest - Chelsea 0-4

Chelsea was van meet af aan de betere ploeg in Roemenië. Schurrle en Mata waren zeer bedrijvig en zorgden zo voor snel gevaar, maar het was twintig minuten wachten op het eerste doelpunt.

Opnieuw kwam het gevaar na een lange rush van Schurrle, die uiteindelijk Eto'o wist te bedienen. Die trapte naast de bal, maar Ramires stond op de juiste plek: 0-1. Het zou het avondje van Ramires worden overigens, want iets na de rust wist hij opnieuw te scoren - na opnieuw goed voorbereidend werk van Schurrle.

Tussendoor hadden de Roemenen via Georgevski een ongelukkig eigen doelpunten gemaakt, waardoor de wedstrijd snel beslist was. In de absolute slotfase maakte Lampard er nog 0-4 van, een ruime overwinning dus voor Chelsea - dat zonder Belgen speelde.

Basel - Schalke 04 0-1

In het St Jakob-park kwam de grootste opwinding misschien wel van Greenpeace. "Don't fool the arctic", stond te lezen op een groot spandoek - een aanklacht tegen Gazprom, sponsor van Schalke 04, dat aan ontginning op de Noordpool wil gaan beginnen.

Op het veld zelf gebeurde er namelijk heel wat minder. Draxler zorgde iets na de rust voor de 0-1. De Zwitsers drongen nog aan, maar konden geen punt meer uit de brand slepen.