Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Juventus Stadium
Groep B: Juventus en Galatasaray spelen gelijk na zinderend slot
Manuel Gonzalez

In groep B speelden Juventus en Galatasaray 1-1 gelijk. Real Madrid hield dan weer wel de punten simpel thuis. De Madrilenen zijn daardoor steviger leider in de poule.

Juventus - Galatasaray 2-2

Juventus wou na het gelijkspel in Kopenhagen dit keer aanknopen met de overwinning tegen Galatasaray, dat op speeldag 1 een zware tik kreeg in eigen huis tegen Real Madrid.

In de eerste helft eiste de thuisploeg het balbezit op, maar het deed daar te weinig mee. Aan de overkant bewees Drogba nog maar eens zijn kunnen, door de bal af te pakken van Bonucci en makkelijk voorbij Buffon te plaatsen.

Lange tijd leek de ploeg uit Turijn zo op weg naar een smadelijke nederlaag, maar het venijn zat in de staart. Een kwartier voor tijd maakte Amrabat een fout op Quagliarella en Vidal maakte de strafschop af: 1-1. Met nog vijf minuten te spelen kwam Juventus zelfs op voorsprong, via Quagliarella.

En nog was het niet gedaan: Drogba bediende meteen na de 2-1 Bulut en die sleepte een puntje uit de brand voor de bezoekers. Llorente kreeg nog een reuzengrote kans diep in blessuretijd, maar het bleef bij 2-2.

Real Madrid - Kopenhagen 4-0

Het gevaar kwam meteen van de thuisploeg en Kopenhagen moest meteen achteruit. Zo konden de bezoekers het al bij al nog twintig minuten volhouden alvorens Ronaldo de spreekwoordelijke patstelling doorbrak. Marcelo met een mooie voorzet en Ronaldo kinderlijk gemakkelijk met het hoofd in een leeg doel.

Di Maria en Ronaldo hadden er voor de rust zeker nog 2-0 kunnen van maken, maar de Madrilenen toonden zich niet altijd even doeltreffend. Pas halfweg de tweede helft was het terug raak, opnieuw via de Portugees - die een ingestudeerd nummertje na een corner feilloos afwerkte.

Even later zette Di Maria de 3-0 op het bord, nadat hij een counter heel koelbloedig afwerkte. In blessuretijd tikte ook hij nog zijn tweede van de avond binnen.

Real Madrid is zo alleen leider in de poule en met een zeer positief doelsaldo, na eerdere 1-6 winst in Galatasaray.