Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Killian Overmeire

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Waar volgen de Belgische profs de wedstrijd: Killian Overmeire
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond gaan de Rode Duivels op zoek naar de kwalificatie voor het WK 2014. Het Belgische landschap is momenteel bezaaid met grote schermen om de wedstrijd te volgen. Waar bouwen de Belgische profvoetballers vanavond een (bescheiden) feestje?

Door Cédric De Volder

Het dagelijkse leven valt vanavond tussen zes en acht eventjes stil. Op dat moment gaan de Rode Duivels in Zagreb immers op zoek naar de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië. Waar volgt Killian Overmeire vanavond de partij?

“Ik volg de wedstrijd niet op een groot scherm”, vertelt Killian Overmeire in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik heb een gezellig avondje bij vrienden thuis gepland. Natuurlijk horen daar dan ook enkele pintjes en snacks bij. Ik ben van mening dat zoiets moet kunnen op een dergelijke gelegenheid.”

"Item in de kleedkamer"

Het treffen tussen Kroatië en België is bovendien ook een item in de kleedkamer op Daknam. “Met Ivan Leko hebben we een rasechte Kroaat in de rangen en ook de roots van Mijat Maric liggen in ex-Joegoslavië”, gaat de aanvoerder van Sporting Lokeren verder. “Ik merk toch wel dat ze zich allebei in een underdogpositie blijven wentelen. Het is daar crisis, hé.” (lacht)

“Toch verwacht ik dat België het moeilijk zal hebben in Zagreb”, besluit Overmeire. “De thuisploeg kan het zich niet veroorloven om af te gaan. Ik gok op een 1-1-gelijkspel en de kwalificatie voor Brazilië. Wie er dat levensbelangrijke doelpuntje zal scoren? Kevin De Bruyne!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties