Reactie Hazard: "We hebben veel werk voor volgend jaar juni"

Hazard: "We hebben veel werk voor volgend jaar juni"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard mocht wat uitpuffen op de bank, maar werd in de slotfase toch in de strijd gesmeten. Een geslaagde invalbeurt en de immer coole kikker was zelfs niet al te ontgoocheld na de late gelijkmaker van Ramsey.

"We speelden een goeie match", vond Hazard. "Spijtig van die gelijkmaker, maar we onthouden van deze week vooral de kwalificatie en het feestje", lachte hij. "We hadden inderdaad meer kunnen scoren vandaag. En ja, ik had er wel zin in, maar ik had beter kunnen doen bij die ene kans. Ik had naast de keeper moeten schieten. Dat moest ook goal zijn. En op het einde waren we niet helemaal geconcentreerd en daardoor pakken we die tegengoal."

Maar de optimist in Hazard haalde het wel. "We hebben niet verloren in deze campagne en dat zegt toch ook al heel veel. We hebben een aantal mooie maanden beleefd met veel hoogtepunten. In een fantastische groep ook, als ik dat er mag bij zeggen."

"Binnen enkele jaren op niveau van Duitsland"

Maar daarmee is het niet gedaan. "We hebben veel werk voor de boeg voor volgend jaar juni. Iedereen moet verbeteren en zij die nu weinig spelen moeten werken zodanig dat ze meer minuten krijgen."

België is uiteindelijk dan toch niet derde geworden op de FIFA-ranglijst. Duitsland blijft - voorlopig - de betere van onze Rode Duivels. "Duitsland blijft Duitsland. We hebben nog veel te leren voor we hun niveau bereiken. We hebben de kwaliteiten, maar nog niet de ervaring. Binnen enkele jaren kunnen we misschien wel met hen wedijveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties