"Lokeren is dé ploeg van Oost-Vlaanderen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Lokeren is dé ploeg van Oost-Vlaanderen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat dé Oost-Vlaamse derby tussen Sporting Lokeren en KAA Gent op het programma. In het Waasland bereiden de fans zich alvast voor op de topper. "Lokeren is dé ploeg van de provincie."

Door Cédric De Volder

Zaterdag trekt KAA Gent naar Daknam om de piste ‘POI’ open te houden. Sporting Lokeren – en vooral de fans – willen de Buffalo’s alvast een warm welkom bezorgen. Voetbalkrant.com ging te rade bij Mary Dieleman. Hoe zit dat precies tussen de fans van beide teams?

“De fans van Lokeren leven al enkele weken naar de wedstrijd toe”, aldus de voorzitster van Front 282. “Het sfeervak is al een tijdje uitverkocht en ook de overige plaatsen worden met gemak aan de man gebracht. Ik denk dat Daknam uit z’n voegen zal barsten bij een overwinning. Al moet ik toegeven dat de derby tegen Waasland-Beveren bij de meeste fans nog een plaats hoger in de pikorde staat.”

"Daknam zal uit voegen barsten"

De sterke vrouw van de Lokerse Supportersfederatie heeft er alvast een goed oog in. “Het team toonde zich de voorbije jaren op haar best tegen de topclubs. We gaan Gent zeker niet onderschatten, maar ik heb de indruk dat het team iets wil rechtzetten na het puntenverlies van de voorbije weken. Ik gok dan ook op een 2-1-overwinning.” (lacht)

Vier seizoenen geleden kampten de withemden zelfs nog met een heuse crisis. Het behoud in de Jupiler Pro League werd toen – ondanks een nederlaag tegen RSC Anderlecht – op de laatste speeldag afgedwongen. “Ik herinner me die tijden maar al te goed”, gaat Dieleman verder. “En net daarom geniet ik zo van het bekersucces en andere prestaties van de laatste seizoenen.”

"Toppers moeten rekening houden met ons"

Ondertussen bevestigen de troepen van Peter Maes opnieuw in de hoogste regionen van onze pintjesliga. “Ik verwacht zelfs nog meer van Lokeren. Het bestuur slaagde erin om de kern samen te houden en kon met onder anderen Hans Vanaken, Jordan Remacle en Denis Odoi gerichte versterkingen doorvoeren. De toppers zullen rekening moeten houden met ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties