Wilmots: "Achter schermen alles doen voor matchritme"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Wilmots: "Achter schermen alles doen voor matchritme"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels sloten gisterenavond hun WK-kwalificatiecampagne af met een gelijkspel tegen Wales. De verhoopte kers op de taart bleef uit en daar had Marc Wilmots een eigen verklaring voor. "Ik merk toch op dat sommige jongens met een gebrek aan matchritme kampen."

Door Cédric De Volder

Het Koning Boudewijnstadion kon gisterenavond geen overwinning van de Rode Duivels vieren. Wales verbrodde – al was er allerminst een man overboord – het feestje in de slotminuten. Desalniettemin  kon er bij Marc Wilmots een glimlach af. Al gaf de selectieheer ondertussen een scherpe analyse.

Wilmots gaf in zijn basiself onder meer de voorkeur aan Tony Alderweireld, Daniel Van Buyten, Thomas Vermaelen, Moussa Dembélé en Kevin De Bruyne. Stuk voor stuk (top)voetballers die geen basisplaats hebben bij hun club. De bondscoach schoof de schuld van het puntenverlies dan wel niet in hun schoenen, maar maakt zich – tussen de lijnen door – toch zorgen met het oog op het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar in Brazilië.

“Ik merk toch op dat sommige jongens met een gebrek aan matchritme kampen”, aldus Wilmots. “Er volgt nog een lange tijd tot het WK, maar het is zaak om hard te blijven werken. Ik zal achter de schermen dan ook alles doen om de spelers het nodige matchritme te laten opdoen.”

En net dat laatste zinnetje zorgt voor enige controverse. Wat bedoelt de ex-speler van onder meer Standard, Schalke 04 en Bordeaux daarmee? Kevin De Bruyne zit momenteel op een dood spoor bij Chelsea, maar was gisteren dan weer wel trefzeker. Wil de bondscoach zijn sterkhouder overtuigen om – indien nodig – andere oorden op te zoeken tijdens de wintermercato? Ook Thomas Vermaelen verloor vorig seizoen zijn stek bij Arsenal. Hoe ziet Wilmots die evolutie? Het antwoord volgt ongetwijfeld rond de jaarwisseling!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties