Reactie "Moment om steentje bij te dragen"

Tamara Vereecken
| 1 reacties
"Moment om steentje bij te dragen"
Foto: © SC

Michael Uchebo bracht Cercle Brugge op voorsprong zaterdagavond tegen Essevee. Doelman Delle moest tijdens de tweede helft dan weer meer dan eens z'n beste kunnen bovenhalen om een doelpunt van de bezoekers te voorkomen. Beide Brugse spelers waren achteraf dus wel tevreden over hun prestaties.

Uchebo miste eerst nog enkele kansen maar uiteindelijk bracht hij z’n ploeg toch verdiend op voorsprong op slag van rust. “Deze goal was belangrijk voor de ploeg en voor mij. Het was m’n eerste van het seizoen, dus ik ben erg blij.”

De boomlange spits stond inderdaad niet steeds in de basis bij Cercle en daar heeft hij zelf alle begrip voor. “Het begin van het seizoen was moeilijk, ik startte niet op het niveau dat ik ervoor haalde. Ik had tijd nodig maar nu is het echt wel het moment om mijn steentje bij te dragen voor de ploeg. Je scoort als spits ook makkelijker als de rest van het team goed speelt, dus dat helpt zeker. Ik ben echter niet gewoon 100% afwerker, er wordt van mij ook verwacht om die laatste pass te geven. Dat moet ik waarmaken.”

Aan de andere kant van het veld werd doelman Delle na de rust danig op de proef gesteld, maar op de penalty na slaagde hij erin z’n netten schoon te houden. Een tevreden doelman dus? “Ja, tuurlijk. Daar draait het in voetbal om toch, punten pakken. Vanavond hebben we net als in Mechelen getoond dat we er staan. Toen pakten we drie punten in de slotminuten, vanavond waren we er ook niet ver vanaf, met die schaar of omhaal van Monachello. Het was een open wedstrijd, we wilden beiden winnen, dat maakt voetbal net zo leuk. Wij moeten tevreden zijn over onze match, ook al winnen we ze niet!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties