Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Het Kuipje
MacDonald bezorgt Westerlo zege tegen Antwerp
Robby Morren

Westerlo heeft zich zondagnamiddag in een felbevochten maar aangename topper sterker getoond dan Antwerp. Het was Sherjill MacDonald die de Kemphanen de zege bezorgde met twee doelpunten.

Robby Morren in Westerlo

Alles in het Kuipje ademde weer de sfeer uit van eerste klasse. Antwerp was met duizenden supporters afgezakt voor de clash tegen Westerlo. Dennis Van Wijk voerde twee wijzigingen door aan het team dat vorige week met 0-2 ging winnen bij Dessel: Rentmeister en Cools kwamen aan de aftrap. Zijn collega Hasselbaink stuurde dezelfde elf de wei in die overtuigend wonnen tegen RWDM Brussels.

De pakweg 7000 opgedaagde supporters werden niet teleurgesteld. Zij zagen een bijzonder aangename wedstrijd. De intensiteit lag heel hoog en de duels waren soms op het randje. Antwerp begon heel fel aan de wedstrijd en drukte Westerlo minutenlang achteruit maar het leverde al bij al weinig op.

MacDonald opent de score

De thuisploeg herstelde gaandeweg het evenwicht en kort na het kwartier was het raak. Geudens stuurde MacDonald diep, die hield zijn tegenstander in de zestien af en legde het leer via de paal tegen de netten. (1-0) Minuten later haalde iedereen bij Antwerp opgelucht adem toen Schuermans een corner tegen de paal kopte.

Gelijkmaker laat Kuipje ontploffen

Antwerp ging voluit voor de gelijkmaker en slaagde er in Westerlo op de eigen helft te houden. De gelijkmaker hing in de lucht en een minuut voor de pauze stond die ook op het scorebord. Maynard kopte een zoveelste hoekschop hard tegen de touwen. Met een juiste 1-1 mochten beide teams gaan rusten.

Net zoals de eerste 45 minuten leverde ook de tweede periode een boeiend kijkstuk op. Het spel ging voortdurend op en neer en er kwamen mogelijkheden langs beide kanten. De grootste kans was voor Kevin Vandenbergh die altijd had moeten scoren toen hij oog in oog kwam met Sengier maar hij trapte op de Antwerp-goalie.

Opnieuw MacDonald

Aan de overkant liet Bostock zich opmerken met enkele puike afstandsschoten. Toch was het uitgerekend ex-Beerschotspeler MacDonald die met nog een kwartier te gaan zijn tweede van de namiddag scoorde. Hij hield enkele Antwerp-verdedigers af en kreeg de bal uiteindelijk voorbij doelman Sengier. (2-1)

Antwerp slaagde er niet meer in om een echt slotoffensief op te zetten en Janssens zag de 3-1 op de paal stranden in de toegevoegde tijd. Westerlo klimt dankzij deze overwinning naar een gedeelde tweede plaats. Voor Antwerp is het de tweede nederlaag van het seizoen.