Belgen smukken bijna iedere speeldag Premier League-team van de week op

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Belgen smukken bijna iedere speeldag Premier League-team van de week op
Foto: © SC

De Belgen zijn hot in het buitenland en dan vooral in de Premier League. Verschillende van onze landgenoten zijn dit seizoen enorm beslissend bij hun club en dat bewijst ook het officiële Premier League-team van de week dat na iedere speeldag verschijnt.

Door Timothy Collard

Deze week was het de beurt aan Eden Hazard, die Chelsea met twee goals en een assist naar de zege schoot tegen Cardiff City. Maar Hazard is lang niet de enige Belg die het al tot het officiële team van de week schopte in Engeland. Voetbalkrant.com maakte een overzicht.

Mignolet spant de kroon

Op speeldag 1 kroonde Simon Mignolet zich meteen tot held bij zijn debuut voor Liverpool. De sluitpost van The Reds stopte een strafschop en hield zo de drie punten op Anfield Road voor de troepen van Brendan Rodgers. Het leverde de ex-doelman van STVV en Sunderland meteen een plaatsje op in het eerste team van de week.

Daarna was het wachten tot op speeldag 3 en opnieuw was het Mignolet die werd opgenomen in het elftal. Big Sim hield net als op speeldag 1 de nul, maar dit keer wel tegen een tegenstander van een groter kaliber: regerend landskampioen Manchester United.

Vervolgens lieten de Belgen het twee weken ‘afweten’, maar op speeldag zes veroverde Romelu Lukaku een basisplaats in het team van de week. Lukaku scoorde twee goals en was bovendien goed voor een assist in de met 3-2 gewonnen wedstrijd van Newcastle United.

En ook de voorbije twee speeldagen was het raak voor onze landgenoten. Op speeldag 7 verraste Adnan Januzaj vriend en vijand door bij zijn grote debuut Manchester United de zege te schenken tegen Sunderland. De Albanese Belg scoorde twee keer in evenveel minuten en dat volstond voor de drie punten.

Afgelopen weekend pakte Eden Hazard dan weer uit met een knalprestatie: Hij was dé man in vorm bij Chelsea en legde er twee in het mandje en tekende ook nog voor een assist bij het doelpunt van Samuel Eto’o.

Wie is de volgende?

Nog maar eens een bevestiging dat onze Belgen het prima doen in de Premier League. Het lijkt ons dan ook vanzelfsprekend dat het niet de laatste keer zal zijn dat er een landgenoot opduikt in het officiële elftal van de week in Engeland. Wij kijken alvast uit naar de volgende Belg die het elftal haalt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties