Brazilië zal er staan wanneer het moet

Brazilië zal er staan wanneer het moet
Foto: © SC

Er is twijfel omtrent de prestaties die thuisland Brazilië neerzet in een aantal vriendschappelijke wedstrijden. Ook vorige week tegen Zambia was het gewoon niet goed en ook het resultaat was niet om over naar huis te schrijven: 2-0. En toch kan Brazilië wereldkampioen worden.

Door Aernout Van Lindt

In de wedstrijden in oktober zette Brazilië met veel moeite eerst Zuid-Korea en daarna Zambia opzij, toch twee landen waartegen een topland als Brazilië geen moeite zou mogen kennen. Bovendien prijkt het land van de Samba niet eens meer in de top-10 van de FIFA-ranking, terwijl België daar godbetert op vijf staat.

Crisis?

Crisis in Rio dus? Verre van: dit Brazilië staat enkel op de 11e stek in de ranking omdat vriendschappelijke wedstrijden nu eenmaal bitter weinig opleveren. In 2013 werd nauwelijks verloren, enkel Zwitserland toonde zich half augustus te sterk.

Daarmee kan je nauwelijks van crisis spreken: de resultaten zijn goed en het voetbal is dat in wedstrijden tegen iets betere landen (genre Australië of Portugal) soms ook, bovendien maakt elk topland al eens een foutje, dus de verliesbeurt tegen Zwitserland hoeft niets te betekenen. In 2010 verloor Spanje op het WK zelfs van datzelfde land, geen reden om geen kampioen te worden.

Wereldkampioen

Dus bestaat de mogelijkheid dat we volgend jaar in eigen land wel degelijk Brazilië mogen kronen als wereldkampioen. Niet alleen hebben ze de toernooi-ervaring en nu al vijf wereldtitels binnen – een record. Neen, deze Braziliaanse selectie is ondanks dat ze alles er soms kinderlijk gemakkelijk kunnen doen uitzien behoorlijk volwassen.

Volwassen genoeg om er te staan wanneer het nodig was. Wie won ook alweer de Confederations cup dit jaar, door in de finale over Spanje heen te walsen? Brazilië zal er staan wanneer het moet, dus er zal een sterk team moeten worden gevonden om ze van de wereldtitel te houden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties