Interview Goots: "Antwerp mist een killer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Goots: "Antwerp mist een killer"
Foto: © SC

Antwerp werd voor het seizoen gezien als dé titelfavoriet, maar toch loopt het niet van een leien dakje. Voetbalkrant.com vroeg aan Antwerplegende Patrick Goots hoe hij de kansen van dit Antwerp inschat. Volgens hem is er nog werk.

Door Sander De Graeve

“Ze wonnen vier keer op een rij (voor het gelijkspel tegen STVV, nvdr.), maar verloren dit weekend van Westerlo. Het is natuurlijk een pijnpunt dat er tegen de top-vier maar twee op twaalf gehaald werd. Kampioen word je door van de kleintjes te winnen, maar ook in de topmatchen moet je er staan.”

Hij wil Antwerp nog niet helemaal afschrijven, maar volgens hem mist Antwerp een afwerker. “Het seizoen is nog niet eens halverwege dus er kan nog heel veel gebeuren. Ik denk wel dat ze vooral in de topmatchen een killer missen. Ze hebben geen spits in de rangen die 20, 25 goals gaat maken dit seizoen. “

"Punten die je laat liggen tegen Westerlo breken aan het eind van de rit zuur op"

Een afwerker zoals hij er één was. “Binnenkort is er weer een transferperiode. Wie weet kunnen ze toch links of rechts een goeie spits binnenhalen. Ze zijn goed gewapend, maar die killer hebben ze niet. In het eerste jaar dat ik bij Antwerp speelde scoorde ik dertig goals. Pivaljevic kwam aan negentien. Daarmee kom je al een heel eind.”

Het boegbeeld van Antwerp volgt The Great Old nog steeds, al kan hij zelden de wedstrijden bijwonen. “Ik zag ze tegen Heist, maar die waren echt onnoemelijk zwak. Dat was dus geen waardemeter. Het is niet omdat je wint tegen zulke kleinere ploegen dat je moet denken dat je er al bent. Het zijn die punten die je tegen Westerlo laat liggen die je aan het eind van de rit zuur zullen opbreken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties