Simundza: "Met alle respect voor Zulte Waregem, maar we komen om te winnen"

Simundza: "Met alle respect voor Zulte Waregem, maar we komen om te winnen"
Foto: © SC

Maribor komt met een 0 op 6 op bezoek bij Zulte Waregem. In Jan Breydel wil Ante Simundza, coach met een Belgisch verleden, punten sprokkelen. "We gaan om te winnen, met alle respect voor Zulte Waregem."

Aernout Van Lindt in Brugge

Simundza heeft een verleden in België. De trainer van Maribor speelde in het begin van deze eeuw voor een korte periode nog bij La Louvière. "Ik had er op het einde wat problemen met het bestuur, maar globaal genomen is mijn herinnering aan mijn tijd in België positief en het heeft een goede indruk op me nagelaten."

"Ik ken ook de Belgische manier van spelen een beetje", ging de trainer verder. "Ik ken de offensieve filosofie wel, waar ook Zulte Waregem deel van uitmaakt. Ze spelen met veel aanvallende spelers en dat maakt dat ze heel sterk zijn, ook al hebben ze nog niet gescoord in de poules."

"Hadden misschien al meer verdiend"

De trainer wil vooral engagement zien van zijn team: "We moeten tonen dat we op het veld staan met ambitie. We gaan er volledig voor en zijn maximaal voorbereid op deze belangrijke wedstrijd."

Dat de Slovenen tot op heden puntenloos laatste staan in de poule en al acht doelpunten binnenkregen is voor de trainer geen reden tot paniek: "We verdienden misschien al wat meer punten en de doelpunten die we tegenkregen waren soms accidentjes. Het is niet dat we heel slecht hebben gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties