Datum: 30/10/2013 20:30
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Daknam
De Pauw beslist zoutloze partij

Lokeren heeft gewonnen van Lierse en daarmee is het meeste ook gezegd over de partij. Nill De Pauw scoorde een prachtig doelpunt en dat was één van de weinige lichtpunten in deze partij. Lierse bleef vooral aanvallend onmondig, want het nam bijna de hele tweede helft voor zijn rekening.

Lokeren nam het balbezit voor zijn rekening, maar kon daar weinig gevaar mee creëren. Het eerste halfuur ging zo voorbij zonder noemenswaardige kansen. Al had Lierse-aanvaller Traoré wel een paar leuke acties in huis, maar zijn afwerking was ofwel naast of te zwak. Aanvallend moest de thuisploeg zoeken naar oplossingen. Lokeren-topschutter Harbaoui moest opboksen tegen het invallersduo Hoefkens en Frans en die kennen het klappen van de zweep wel.

Prachtgoal

Het was de kleine Zuid-Afrikaan Ayanda Patosi die voor het grootste gevaar zorgde bij Lokeren met... het hoofd. Twee keer kon hij koppen, maar dat is duidelijk zijn specialiteit niet en twee keer vloog de bal meters over. Maar op het halfuur vond Nill De Pauw zijn moment gekomen. Mooi weggestuurd door het hart van de verdediging kreeg hij een geniale ingeving om Goris met een hoge lobbal te verschalken. Iedereen hield de adem in, maar het leer viel netjes onder de lat binnen. Een prachtgoal!

Maar ook het schot van Menga luttele ogenblikken later verdiende meer. Een knal op de onderkant van de deklat, maar hij botste aan de verkeerde kant van de lijn terug het veld in. De match leek eindelijk opengebroken. De Pauw had zelfs de 2-0 aan de voet, maar Goris gooide zich met doodsverachting voor zijn schot van dichtbij. Al bij al een povere eerste helft, maar wel een verdiende voorsprong voor de Waaslanders.

Lokeren plooit achteruit

In plaats van die in de tweede helft te willen uitbouwen, kroop Lokeren achteruit en mocht Lierse het balbezit opeisen. Altijd een gevaarlijke instelling, maar de jongens van Peter Maes kwamen er mee weg omdat de voorzetten van Lierse allemaal voorbij diepe spits Menga dwarrelden en als hij dan een kans kreeg, schoot hij die ver over. Niet de manier om Menzo te overtuigen om hem meer kansen te geven.

Lierse bleef drukken en Lokeren bleef achteruit plooien. Veel kansen waren er wel niet meer te bewonderen en dus bleef het bij 1-0. Lokeren blijft aanklampen bij de topzes, maar veel overschot had het vandaag niet. Lierse moet vooral op zoek naar meer scorend vermogen, want eigenlijk waren de Pallieters de tweede helft gewoon beter.